Volkswagen se alătură altor producători auto din SUA care au mărit salariile lucrărilor din SUA

Volkswagen se alătură altor producători auto din SUA care au mărit salariile lucrărilor din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2023

Volkswagen a declarat că va majora salariile lucrătorilor din producție de la uzina de asamblare Chattanooga din Tennessee cu 11%, la câteva săptămâni după ce sindicatul United Auto Workers a câștigat majorări semnificative de salarii și beneficii de la marii producători auto din Detroit, Ford Motor, General Motors și Stellantis, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania germană și alți producători auto nesindicalizați din SUA au fost supuși unei presiuni sporite pentru a îmbunătăți salariile și beneficiile, în urma contractelor record realizate de UAW la sfârșitul lunii octombrie, după ce mii de membri ai săi au intrat într-o grevă de șase săptămâni, scrie News.ro.

FOTO Allview lansează în România primul automobil sub brand propriu, după intrarea pe piața auto în 2021 CITEȘTE ȘI FOTO Allview lansează în România primul automobil sub brand propriu, după intrarea pe piața auto în 2021

Producătorii de automobile japonezi Honda Motor și Toyota au majorat salariile pentru lucrătorii din fabricile americane nesindicalizate, în ultimele săptămâni, pe fondul semnelor că sindicatul își îndreaptă atenția către organizarea forței de muncă la fabricile auto deținute de străini și ale Tesla.

Hyundai Motor a anunțat, de asemenea, o creștere cu 25% a salariilor în următorii patru ani pentru lucrătorii de producție nesindicalizați din Alabama și Georgia.

Președintele UAW Shawn Fain a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că sindicatul primește manifestări de interes pentru organizare de la mulți lucrători ai Tesla.

Compania condusă de Elon Musk, care se bucură de un avantaj al profitului operațional față de alți producători de automobile, nu a anunțat nicio creștere a salariilor în SUA.

Creșterea salariilor Volkswagen este efectivă din decembrie, cu o cronologie comprimată de progresare a salariilor, începând din februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
salarii
sua