Volkswagen taie 1 miliard de euro din bugetul de investiții pentru 2016

Volkswagen taie 1 miliard de euro din bugetul de investiții pentru 2016
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 nov 2015

Investițiile Volkswagen vor scădea anul viitor cu 1 miliard de euro, a anunțat vineri grupul auto german, aflat în centrul unui scandal de amploare privind emisiile poluante, care ar putea genera costuri de zeci de miliarde de euro. Cel mai mare constructor auto din Europa a hotărât să amâne lansarea modelului electric Phaeton și să se concentreze asupra proiectelor esențiale, precum dezvoltarea de sisteme alternative de conducere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit consiliului de Supraveghere al Volkswagen (VW), cheltuielile de capital ale grupului se vor situa la maxim 12 miliarde euro în 2016, în scădere de la un nivel de aproximativ 13 miliarde euro anunțat anterior, scrie MarketWatch.

Totodată, grupul german va amâna lansarea modelului electric Phaeton sedan, programată inițial pentru 2016.

"Toate investițiile și cheltuielile programate vor fi strict prioritizate", a declarat directorul executiv al VW Matthias Mueller.

Mueller a reiterat că proiectele non-esențiale vor fi anulate sau amânate.

Pe de altă parte, cheltuielile grupului cu dezvoltarea de sisteme alternative de conducere vor crește cu aproximativ 100 milioane de euro în 2016.

"Nu vom face greșeala să economisim când e vorba de viitorul nostru", a spus Mueller.

VW este implicat într-un scandal uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu, după ce grupul a recunoscut că a folosit un un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

Recent, grupul a admis și că a subestimat consumul de combustibil și nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de mașini (mărcile VW, Seat, Skoda și Audi) vândute în Europa.

Dezvăluirile grupului german au condus la demisia directorului general și la lansarea unor investigații în diferite țări, iar analiștii estimează că scandalul emisiilor ar putea genera costuri cu amenzi, litigii și reparații de peste 40 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
investitii
cheltuieli
scandal
emisii
poluant
poluante