Volvo Cars a reușit recorduri absolute ale veniturilor și profitului

Volvo Cars a reușit recorduri absolute ale veniturilor și profitului
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 feb 2022

Constructorul suedez de automobile Volvo, deținut de chinezii de la Geely Holding, a anunțat rezultatele financiare pentru anul 2021, cu recorduri istorice pentru venituri și profit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Volvo Cars a vândut 698.700 de autovehicule în anul 2021, în creștere cu 6% comparativ cu anul anterior, ceea ce adus companiei venituri de 282 miliarde coroane (aproximativ 26 de miliarde euro). Profitul operațional a fost de 20,3 miliarde coroane (circa 2 miliarde euro), iar valoarea marjei EBIT s-a ridicat la 7,2%, mai mult decât dublu față de anul anterior.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

În trimestrul patru, situația nu a fost deloc una fericită pentru constructor, după ce vânzările au scăzut cu 20% față de anul anterior (168.000 de vehicule vândute), pe fondul crizei de semiconductori care a generat noi opriri ale uzinelor. În intervalul septembrie – decembrie, veniturile au fost de 80,1 miliarde coroane, în scădere cu 6% față de anul anterior, iar profitul operațional a scăzut la 3,7 miliarde coroane, în scădere cu 1,2 miliarde coroane. Datele oficiale arată că cererea de automobile a fost la fel de ridicată și în trimestrul 4, însă restricțiile de producție au împiedicat onorarea tuturor comenzilor.

Marja profitului EBIT calculată fără veniturile din parteneriate și asociați (în special Polestar, care a adus costuri mari regăsite în rezultatele Volvo)  a fost chiar mai mare, pe întreg anul, respectiv 7,5%, un alt record pentru companie.

LISTA Dacia Sandero, calificată în finala World Car of the World, categoria Mașini Urbane CITEȘTE ȘI LISTA Dacia Sandero, calificată în finala World Car of the World, categoria Mașini Urbane

„2021 a fost un an de care suntem mândri la Volvo Cars. În pofida crizei persistente de componente din industria auto, ne-am cresctu cota de piață la nivel global și am livrat permanent venituri mari și profitabilitate”, a declarat Hakan Samuelsson, CEO Volvo.

Vânzările de automobile electrificate ale mărcii Volvo au crescut și mai mult în 2021, ajungând la 34% din totalul vânzărilor anuale, cu 28% pentru hibridele plug-in și restul de 6% pentru electrice. Volvo spune că procentul de electrice se va dubla în acest an, odată cu creșterea capacității de producție pentru acest tip de propulsie la 150.000 de unități.

Previziunile pentru 2022 anunțate de Volvo arată o nouă creștere pe linie pentru performanțele companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo venituri 2021
rezultate volvo 2021
profit volvo