Doi români au dezvoltat o aplicație care îi ajută pe viitorii antreprenori să își facă un plan de afaceri

Doi români au dezvoltat o aplicație care îi ajută pe viitorii antreprenori să își facă un plan de afaceri
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 22 dec 2015

Drumul de la o idee la o afacere de succes trece obligatoriu printr-un plan de afaceri bine pus la punct. Cum mulți dintre cei care vor să înceapă o afacere se lovesc de această problemă, doi antreprenori au dezvoltat o aplicație prin care o idee de business poate fi testată și apoi transformată în plan de afaceri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

WiseStartUp a fost ideea lui Corneliu Ionescu (41 de ani) și a Silviei Mișu (36 de ani) care au lansat, la începutul acestui an Wise Projects, o întreprindere socială, axată pe dezvoltarea antreprenoriatului românesc și a afacerilor sociale. Investiția necesară dezvoltării acestei aplicații a fost de 56.000 de euro, iar cei doi au obținut-o prin accesarea de fonduri europene. Wise projects are, în prezent, patru angajați.

”Orice antreprenor la inceput de drum știe că, pentru a reuși să pună pe picioare un business care să reziste în timp are nevoie de câteva ingrediente cheie: viziune, creativitate, pasiune și determinare. În plus are nevoie de cât mai multe informații despre ce însemnă să dezvolți și să conduci o afacere, trebuie sa planifice cu grijă fiecare pas și să acționeze conform unui plan bine pus la punct”, explică cei doi antreprenori.

Aplicația are integrate toate elementele necesare deschiderii unei afaceri: planificare, contabilitate financiară și management și îi ajută pe cei care își doresc să fie antreprenori să își facă planul de afaceri, în patru pași: verifică ideea, fă un plan, colaborează și vinde ideea.

Astfel, după introducerea ipotezelor financiare ale ideii respective în aplicație, viitorul antreprenor poate afla de la bun început dacă merită să investească într-o idee de afacere sau nu, își poate construi ușor bugetele si previziunile financiare, poate realiza un pitch pentru a atrage finanțare și poate beneficia de consultanță. Există pentru structura planului de afaceri un model predefinit, dar care poate fi adaptat în funcție de solicitările potențialilor investitori și finanțatori.

„Am dezvoltat această aplicație pentru a sustine cresterea afacerilor sociale din România și nu numai, în mod inovativ, durabil, Aplicația este unică pe piața din România și este adaptată legislației și nevoilor pietei. Toți cei care vor acum să înceapă o afacere sau fac un plan de afaceri să aplice pentru un fond European sau credit folosesc documente în Excel, care sunt destul de greoaie de înțeles și completat. WiseStartUp te ajută să-ți creezi un plan de afaceri cap-coadă”, mai argumentează cei doi parteneri de afaceri.

Corneliu Ionescu și Silvia Mișu estimează că aplicația lor va avea cel puțin 1.000 de conturi până la finalul anului 2016. Deocamdată, timp de o lună, aplicația poate fi accesată gratuit de pe siteul companiei. Pentru utilizatori, prețul unui abonament variază de la 250 de lei pe lună (pentru un singur plan editabil și doar dacă cel care îl crează este student) și poate ajunge la 12.000 de lei anual (pentru mai multe planuri editabile și doi editori pentru fiecare plan).

viewscnt
Afla mai multe despre
startup
wisestartup
plan de afaceri