Acționarii Shell au aprobat preluarea BG Group pentru 50 de miliarde de dolari

Acționarii Shell au aprobat preluarea BG Group pentru 50 de miliarde de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 ian 2016

Acționarii Royal Dutch Shell au aprobat miercuri preluarea companiei britanice BG Group, pentru suma de 50 de miliarde de dolari, pe fondul problemelor din industria petrolieră, afectată de prăbușirea prețului aurului negru. Acționarii BG urmează să voteze joi, transmit Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Dacă tranzacția va fi aprobată de ambele părți cele două companii vor fuziona oficial la jumătatea lunii viitoare.

"Obiectivul imediat este finalizarea cu succes a tranzacției, așteptăm rezultatul votului de mâine al acționarilor BG", a spus CEO-ul Shell, Ben van Beurden.

Compania petrolieră Shell a ajuns în aprilie anul trecut la un acord pentru preluarea grupului britanic BG, tranzacția fiind evaluată la acel moment la 70 de miliarde de dolari. Mulți acționari s-au opus tranzacției din cauza prețului foarte ridicat, în contextul în care scăderea drastică a prețului țițeiului afectează companiile din domeniul petrolier.

Shell va căuta petrol și gaze în apele teritoriale ale Bulgariei CITEȘTE ȘI Shell va căuta petrol și gaze în apele teritoriale ale Bulgariei

CEO-ul Shell consideră însă că achiziția BG Group va duce la creșterea fluxurilor de numerar și va spori capacitatea companiei de a acorda dividende. Totodată, producția în creștere a BG va compensa scăderile de la Shell.

Potrivit estimărilor companiei, profitul Shell a scăzut cu aproximativ  50% anul trecut, la circa 10,5 miliarde de dolari.

Reprezentanții Shell au declarat că, după finalizarea tranzacție, compania va desființa aproximativ 2.800 de locuri de muncă, în plus față de cele circa 6.500 de concedieri anunțate anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
shell
bg group
achizitie
preluare
petrol