Administrația Biden a limitat forajele pentru petrol și gaze și mineritul în Alaska

Administrația Biden a limitat forajele pentru petrol și gaze și mineritul în Alaska
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2024

Administrația Biden a luat măsuri, vineri, pentru a limita atât forajele de petrol și gaze, cât și mineritul în Alaska, înfuriind oficialii statului, care au spus că restricțiile vor costa locuri de muncă și vor face ca SUA să se bazeze pe resurse străine, dar deciziile sunt pe placul ecologiștilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Măsurile sunt conforme cu eforturile președintelui Joe Biden de a controla activitățile de petrol și gaze pe terenurile publice și de a conserva 30% din terenurile și apele SUA pentru a combate schimbările climatice, scrie News.ro.

Departamentul pentru Interne a finalizat un regulament pentru a bloca dezvoltarea exploatărilor de petrol și a gaze pe 40% din Rezervația Națională de Petrol din Alaska, pentru a proteja habitatele pentru urși polari, caribu și alte animale sălbatice și modul de viață al comunităților indigene.

Agenția a mai spus că va respinge o propunere a unei agenții de stat de a construi un drum de 211 mile (340 km) destinat să permită dezvoltarea activităților de minerit în districtul minier Ambler, din nord- centrul Alaskăi.

FOTO Grup elvețian a început dezvoltarea celui mai mare parc fotovoltaic plutitor din România CITEȘTE ȘI FOTO Grup elvețian a început dezvoltarea celui mai mare parc fotovoltaic plutitor din România

Agenția a menționat riscurile pentru populațiile de caribu și pești pe care se bazează zeci de comunități native pentru subzistență.

”Sunt mândru că administrația mea ia măsuri pentru a conserva mai mult de 13 milioane de acri în Arctica de Vest și pentru a onora cultura, istoria și înțelepciunea de durată a nativilor din Alaska, care au trăit și au administrat aceste pământuri din timpuri imemoriale”, a spus Biden.

NPR-A, așa cum este cunoscută, este o zonă de 23 de milioane de acri (93 de milioane de hectare) pe versantul nordic al statului, care este cea mai mare suprafață de teren public netulburat din Statele Unite.

Iohannis merge la o companie vitală pentru proiectul nuclear Doicești, cu decizie amânată de statul român. Este acționar și furnizor al americanilor de la NuScale CITEȘTE ȘI Iohannis merge la o companie vitală pentru proiectul nuclear Doicești, cu decizie amânată de statul român. Este acționar și furnizor al americanilor de la NuScale

Noua regulă ar interzice licențele pentru petrol și gaze pe 10,6 milioane de acri (4,3 milioane de hectare), limitând în același timp exploatarea a peste 2 milioane de acri suplimentari (809.000 de hectare).

Regula nu ar afecta operațiunile existente de petrol și gaze, inclusiv proiectul Willow, de 8 miliarde de dolari, al ConocoPhillips, pe care administrația Biden l-a aprobat anul trecut.

În prezent, contractele de leasing pentru petrol și gaze acoperă aproximativ 2,5 milioane de acri (1 milion de hectare).

Populația nativă a Alaskăi este împărțită în ceea ce privește dezvoltarea petrolului și a gazelor, iar unele grupuri s-au opus ferm deciziei administrației, spunând că taxele pe industrie ajută la sprijinirea școlilor și a infrastructurii din comunitățile lor.

Instalațiile nucleare nu au suferit nicio pagubă în riposta israliană, anunță Agenția Internațională a Energiei Atomice CITEȘTE ȘI Instalațiile nucleare nu au suferit nicio pagubă în riposta israliană, anunță Agenția Internațională a Energiei Atomice

”Regula finală NPR-A va afecta tocmai locuitorii pe care guvernul federal pretinde să-i ajute, reducând anii de progres, sărăcind comunitățile noastre și punând în pericol cultura noastră Iñupiaq”, a declarat președintele Voice of the Arctic Inupiat, Nagruk Harcharek, într-o declarație.

Proiectul Ambler Access, propus de Autoritatea de Export pentru Industrie și Dezvoltare din Alaska, ar permite dezvoltarea minelor într-o zonă cu zăcăminte de cupru, zinc și plumb și va crea locuri de muncă, a spus autoritatea.

Biroul pentru Administrarea Terenurilor al Departamentului de Interne a publicat vineri analiza de mediu a proiectului, recomandând ”nicio acțiune” ca alternativă preferată.

Proiectul se confruntă acum cu o decizie finală a Departamentului de Interne.

Ambler Metals, o companie care încearcă să dezvolte regiunea, a spus că nu va renunța.

SUA blochează planurile Rusiei de redresare prin intermediul gazului natural lichefiat CITEȘTE ȘI SUA blochează planurile Rusiei de redresare prin intermediul gazului natural lichefiat

”Rămânem angajați în acest proiect important și vom continua să avansăm folosind toate căile posibile”, a declarat Kaleb Froelich, directorul general al companiei, într-un comunicat.

Senatorii republicani din Alaska și din alte câteva state au susținut joi o conferință de presă pentru a critica deciziile anticipate ale administrației.

”Când renunțați la resursele noastre, când spuneți că nu putem fora, nu putem produce, nu putem explora, nu putem muta – aceasta este nesiguranța energetică despre care vorbim. Încă vom avea nevoie de germaniu, galiu, cupru. Încă vom avea nevoie de petrol. Dar pur și simplu nu îl vom obține din Alaska”, a spus senatorul Lisa Murkowski.

Ecologiștii, o parte importantă a bazei electorale a lui Biden înaintea alegerilor din SUA din 5 noiembrie, au lăudat măsurile de protejare a habitatelor și a resurselor culturale, într-un moment de schimbare în regiune.

”Pe măsură ce Arctica suferă schimbări climatice dramatice, această nouă regulă (privind NPR-A) este absolut necesară pentru a proteja păsările, renii caribu și peștii”, a declarat David Krause, director executiv interimar la Audubon Alaska.

viewscnt
Afla mai multe despre
biden
minerit
gaze
petrol
alaska