Administrația Trump vrea să înăsprească în curând sancțiunile împotriva sectorului petrolier din Venezuela

Administrația Trump vrea să înăsprească în curând sancțiunile împotriva sectorului petrolier din Venezuela
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2020

Administrația Trump inenționează să înăsprească în viitorul apropiat sancțiunile împotriva sectorului petrolier din Venezuela, prin posibila eliminare a excepțiilor care permit unor companii petroliere să ofere carburant acestei țări în schimbul petrolului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Președintele Donald Trump a intensificat sancțiunile împotriva companiei petroliere de stat PDVSA din Venezuela, partenerii și clienților externi ai acesteia, de când a luat măsuri împotriva acestui stat, la începutul anului 2019. Obiectivul este înlăturarea de la putere a președintelui Nicolas Maduro, după realegerea acestuia în 2018, considerată a fi trucată, scrie News.ro.

Aramco a descoperit două câmpuri de petrol și gaze CITEȘTE ȘI Aramco a descoperit două câmpuri de petrol și gaze

”Considerăm că sancțiunile noastre au fost extrem de eficiente în  reducerea veniturilor regimului, dar că acestea pot fi și mai eficiente. Așa că luăm unele măsuri pentru a le înăspri în viitorul apropiat”, a declarat Elliott Abrams, reprezentantul special pentru Venezuela al SUA, într-un interviu telefonic.

Sancțiunile au dus la reducerea exporturilor companiei PDVSA la sub 400.000 de barili pe zi, cel mai redus nivel din ultimii aproape 80 de ani. În schimb, sancțiunile nu au dus la pierderea puterii de către președintele Maduro.

viewscnt
Afla mai multe despre
administrația trump
venezuela
sanctiuni