ANRE: Reviziile și verificările tehnice expirate la gaze își păstrează valabilitatea pe perioada stării de urgență

ANRE: Reviziile și verificările tehnice expirate la gaze își păstrează valabilitatea pe perioada stării de urgență
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2020

Reviziile și verificările tehnice ale instalațiilor de utilizare a gazelor naturale care expiră în cursul stării de urgență își păstrează valabilitatea pe perioada acesteia și vor fi efectuate în maximum o lună de la ridicarea stării de urgență, a dispus Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Având în vedere Decretul Președintelui României nr. 240/14.04.2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României, în cadrul măsurilor pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu COVID -19, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, în ședința de astăzi, 23.04.2020, Ordinul nr. 71/2020 pentru modificarea și completarea Procedurii privind verificările și reviziile tehnice ale instalațiilor de utilizare a gazelor naturale, aprobată prin Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 179/2015, potrivit căruia verificările sau reviziile tehnice periodice ale instalațiilor de utilizare a gazelor naturale care expiră pe perioada stării de urgență sunt considerate valabile pe întreg teritoriul României, până la încetarea stării de urgență, urmând a fi efectuate într-un termen de 30 de zile de la data încetării stării de urgență", se arată într-un comunicat al ANRE.

Orban, despre aplicațiile de monitorizare a persoanelor carantinate: Dacă vor exista, vor fi utilizate doar cu acordul cetățeanului CITEȘTE ȘI Orban, despre aplicațiile de monitorizare a persoanelor carantinate: Dacă vor exista, vor fi utilizate doar cu acordul cetățeanului

Legislația în vigoare prevede că verificarea tehnică periodică a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale se realizează o dată la maximum 2 ani, iar revizia tehnică periodică a instalațiilor de utilizare se realizează o dată la maximum 10 ani.

Revizia tehnică se mai realizează și după întreruperea utilizării instalației de utilizare pentru o perioadă de timp mai mare de 6 luni, precum și după orice eveniment care ar fi putut afecta instalația de utilizare. De asemenea, atât revizia, cât și verificarea tehnică, se pot face la cererea clientului final.

Potrivit Legii energiei, utilizarea de instalații care nu au verificările/reviziile tehnice în termen de valabilitate constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 6.000 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
verificari tehnice instalatii gaze
revizii tehnice instalatii gaze
expirare verificari revizii tehnice gaze
amenzi neefectuare revizie verificare tehnica gaze
revizii verificari tehnice gaze stare de urgenta
anre verificari revizii tehnice instalatii gaze