Australia amână închiderea celei mai mari centrale electrice pe cărbune de pe teritoriul său

Australia amână închiderea celei mai mari centrale electrice pe cărbune de pe teritoriul său
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

Australia a anunțat joi că va amâna închiderea celei mai mari centrale electrice pe cărbune de pe teritoriul său, explicând că mai are nevoie de această centrală foarte poluantă, în timp ce se străduiește să-și sporească ponderea energiei din surse regenerabile, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Impozanta centrală electrică de la Eraring din statul Noul Wales de Sud urma să fie închisă în 2025, însă guvernul statului i-a aruncat un colac de salvare pentru alți doi ani, într-un context de iminentă penurie de energie, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ FOTO Corespondență de la Atena – CEO-ul E.ON anunță că grupul german ia în calcul vânzarea furnizării de energie și gaze din România. Care sunt motivele CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Corespondență de la Atena – CEO-ul E.ON anunță că grupul german ia în calcul vânzarea furnizării de energie și gaze din România. Care sunt motivele

Prim-ministrul acestui stat, Chris Minns, a declarat că această amânare ar urma să permită garantarea fiabilității energiei și electricității "în timp ce vom asigura tranziția mânii de lucru și a economiei spre un consum net zero".

Fundația australiană pentru Conservare a calificat centrala de la Eraring drept "morman de fier pe cărbune", care produce aproape 3% din emisiile totale de gaze cu efect de seră din Australia.

"Verile din Noul Wales de Sud sunt deja caracterizate prin inundații fără precedent, valuri de căldură sau incendii devastatoare, iar aceste condiții meteo extreme s-au exacerbat prin prelungirea duratei de viață a combustibililor fosili precum cărbunele", a criticat fundația într-un comunicat.

Circa 70% din electricitatea furnizată de Noul Wales de Sud provine de la patru centrale pe cărbune învechite, care urmau toate să fie închise în următorii 10-15 ani.

La fel ca numeroase alte țări, Australia încearcă să împace îndelungata sa dependență de combustibili fosili cu ambițiile sale curajoase în materie de energii regenerabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
australia
carbune