Compania ucraineană de stat Naftogaz nu a reușit un acord cu creditorii pentru restructurarea datoriilor sale

Compania ucraineană de stat Naftogaz nu a reușit un acord cu creditorii pentru restructurarea datoriilor sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2023

Compania ucraineană de stat Naftogaz a declarat că un grup de investitori i-a respins oferta de restructurare a datoriilor, nereușind să scoată compania dintr-un default în care se află de luni de zile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Scrisoarea de respingere a fost trimisă în numele unui grup format din peste 10 investitori care dețin în mod colectiv cu mult peste 50% din obligațiunile din 2022 ale companiei și aproape 20% din obligațiunile cuy maturitate în 2026, a spus Naftogaz.

VIDEO PROFIT LIVE Mircea Matei, Director General Villa Vinèa: Vrem să ne extindem crama cu 30-40%, investiție de circa 1,4 milioane de euro CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Mircea Matei, Director General Villa Vinèa: Vrem să ne extindem crama cu 30-40%, investiție de circa 1,4 milioane de euro

Naftogaz a adăugat că creditorii doresc ca compania să se angajeze în negocieri de fond. Compania a prezentat luna trecută o ofertă îmbunătățită, scrie News.ro.

Principalele îmbunătățiri au inclus oferta de a plăti 5% din obligațiunile sale deja implicite din 2022 și o plată a ”cuponului” restant, care, împreună, s-ar ridica la aproximativ 30 de milioane de dolari.

De asemenea, s-a oferit să mărească rata dobânzii la cuponul obligațiunilor respective la 7,65%, de la 7,375%, și să plătească ”un comision de consimțământ” de 0,5% deținătorilor obligațiunilor sale cu scandența în 2026 dacă aceștia, la fel ca deținătorii de obligațiuni din 2022, sunt de acord să împartă plățile datoriei lor în două tranșe separate.

viewscnt
Afla mai multe despre
naftogaz
gaze