Conducerea Romgaz încorporează sursele proprii de finanțare în capitalul social

Conducerea Romgaz încorporează sursele proprii de finanțare în capitalul social
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2023

Consiliul de Administrație al companiei de stat Romgaz, cel mai mare producător și operator de înmagazinare de gaze naturale din România, totodată producător de energie electrică, propune acționarilor majorarea capitalului societății cu aproape 3,5 miliarde lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Majorarea ar urma să se facă prin încorporarea în capitalul social a ″sumei de 3.468.801.600 lei, reprezentând rezerve privind surse proprii de finanțare″.

Legea pensiilor a primit raport de admitere în comisiile din Senat și merge la vot, în plen CITEȘTE ȘI Legea pensiilor a primit raport de admitere în comisiile din Senat și merge la vot, în plen

În acest fel, capitalul social al Romgaz ar urma să crească la 3.854.224.000 lei. AGA societății va lua o decizie luna viitoare.

Cele mai recente date ale companiei arată că, la jumătatea anului, Romgaz dispunea de rezerve totale consolidate de aproape 4,9 miliarde lei.

Ghid ANAF pentru aplicarea facilităților fiscale acordate IT-iștilor, începând cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023 CITEȘTE ȘI Ghid ANAF pentru aplicarea facilităților fiscale acordate IT-iștilor, începând cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023

În cursul lunii iulie, Romgaz le-a plătit acționarilor dividende de aproape 1,32 miliarde lei.

Compania, la care statul român deține peste 70% din acțiuni, prin Ministerul Energiei, are programate doar pentru anul în curs investiții totale de aproape 2 miliarde lei, din care 937 milioane lei pentru proiectul offshore Neptun Deep. La 30 iunie 2023, gradul de realizare a programului de investiții era de sub 26% per total și de 57,8% pentru S1.

viewscnt
Afla mai multe despre
majorare capital romgaz
rezerve romgaz
investiții romgaz