Cotațiile petrolului, cel mai abrupt declin din acest an

Cotațiile petrolului, cel mai abrupt declin din acest an
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 mai 2019

Cotațiile petrolului pierd circa 5% joi, cel mai abrupt declin zilnic de la tăierea producției anunțată de Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) în decembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile sunt lovite de războiul comercial dintre SUA-China, dar și de o nouă creștere săptămânală a stocurilor americane de țiței anunțată ieri de Administrația pentru Informații în domeniul Energiei (EIA).

Stocurile de petrol din Statele Unite au urcat cu 4,7 milioane de barili săptămâna trecută, iar cele de benzină au crescut cu 3,7 milioane de barili, în contextul în care rafinăriile și-au redus activitatea.

Washington și Beijing au anunțat creșterea taxelor vamale pentru importuri de miliarde de dolari, adâncind temerile legate de încetinirea economiei globale și scăderea cererii pentru petrol.

Generali vrea să cumpere operațiunile MetLife din România CITEȘTE ȘI Generali vrea să cumpere operațiunile MetLife din România

Activitatea manufacturieră din SUA a avut, luna aceasta, cea mai lentă creștere din septembrie 2009, potrivit IHS Markit, iar datele privind sectorul manufacturier din UE și Japonia au fost și ele sub așteptări.

Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) este în scădere cu 5,3% și se tarnzacționează la 58,16 dolari pe baril, minimul ultimelor 2 luni. Referința globală Brent scade cu aproape 5%, la 67,5 dolari pe baril, de asemenea miminul ultimelor 2 luni.

Cotațiile se îndreaptă spre prima scădere lunară din 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol cotatii
sua-china
eia
razboi comercial
brent