DIICOT va pune sechestru pe bunurile Rompetrol. Acțiunile companiei, suspendate de la tranzacționare pe bursă

DIICOT va pune sechestru pe bunurile Rompetrol. Acțiunile companiei, suspendate de la tranzacționare pe bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2016

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) vor pune sechestru pe bunurile Rompetrol, vizate fiind rafinăria Petromidia și benzinăriile companiei, într-un dosar privind privatizarea rafinăriei, afirmă surse judiciare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Este vorba despre un dosar disjuns dintr-un altul în care mai multe persoane au fost condamnate definitiv și în care a fost judecat și omul de afaceri Dinu Patriciu. În cazul acestuia, procesul penal s-a încheiat în urma decesului.

UPDATE Acțiunile Rompetrol Rafinare Constanța (RRC) au fost suspendate de la tranzacționare pe bursă, începând cu ora 09.42.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, suma totală pe care va fi pus sechestru este de aproximativ 3 miliarde de lei, această sumă reprezentând valoarea estimată a prejudiciului în dosar. Sechestrul va fi instituit pe mijloacele fixe de la Petromidia, acțiuni, dar și pe conturi bancare ale unor persoane fizice.

Ancheta datează de la începutul anului 2006, iar acum a fost luată o măsură fără precedent, arată DIGI 24: un sechestru de peste 660 de milioane de euro, pus pe instalațiile rafinăriei Petromidia și pe benzinăriile companiei. Măsura a fost impusă pentru a fi recuperat prejudiciul, deoarece în varianta inițială a dosarului nu s-a reușit acest lucru.  

Compania chineză CEFC a anunțat recent că va plăti 680 milioane de dolari pentru achiziția a 51% din acțiunile KMGI, fostul Rompetrol Group.

Mister: Petrolierul plecat din Iran cu destinația Constanța nu a reușit nici după 80 de zile să livreze încărcătura CITEȘTE ȘI Mister: Petrolierul plecat din Iran cu destinația Constanța nu a reușit nici după 80 de zile să livreze încărcătura

KMGI operează, printre alte active, rafinăriile Petromidia și Vega, precum și benzinăriile Rompetrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
diicot
rompetrol
sechestru