E-Distribuție Muntenia a investit 18 milioane de lei pentru modernizarea a 80 de posturi de transformare din capitală

E-Distribuție Muntenia a investit 18 milioane de lei pentru modernizarea a 80 de posturi de transformare din capitală
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 28 dec 2017

E-Distribuție Muntenia a investit anul acesta aproximativ 18 milioane de lei pentru modernizarea a 38 de puncte de alimentare și 40 de posturi de transformare din București și pentru introducerea acestora în sistemul Telecontrol.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Scopul acestor investiții a fost, potrivit unui comunicat E-Distribuție, îmbunătățirea calității serviciului de distribuție a energiei electrice și al digitalizării rețelei pentru aproximativ 50.000 de consumatori. Lucrările de modernizare au constat în consolidarea clădirilor și înlocuirea echipamentelor existente cu unele moderne, care au fost integrate în sistemul Telecontrol al E-Distribuție Muntenia.

Lucrările de modernizare la nivelul punctelor de alimentare, precum și la posturile de transformare, facilitează implementarea automatizărilor necesare pentru a reduce considerabil timpii de indentificare și separare a tronsoanelor de cablu în care apar defecte și în mod implicit, la realimentarea mult mai rapidă a clienților E-Distribuție Muntenia în caz de avarie.

În urma acestor lucrări, echipamentele noi au fost introduse în sistemul Telecontrol, un element important pentru viitoarele rețelele de distributie inteligente.

Ca urmare a programelor de investiții în modernizarea rețelelor, s-a îmbunătățit calitatea serviciilor, companiile E-Distribuție ale grupului fiind în topul celor mai performanți operatori de distribuție energie electrică din România. Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 172 minute, cel mai performant din țară, media națională înregistrată fiind de 290 minute. E-Distribuție Dobrogea și E-Distributie Banat și-au îmbunătățit performanțele și au rămas în topul celor mai performanți operatori din Romania, cu SAIDI de 217 minute, respectiv 245 de minute, arată compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
investitii
enel
e-distribuție