FOTO Hidroelectrica va investi un miliard de lei în uzina UCM Reșița

FOTO Hidroelectrica va investi un miliard de lei în uzina UCM Reșița
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Hidroelectrica va investi aproximativ un miliard de lei în uzina UCM Reșița (actuala Uzină Constructoare de Mașini Hidroenergetice) în perioada 2024-2028.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Acest buget se va concretiza în două direcții:
500 milioane lei participare la investitii directe in UCMH care constau in: investiții în resursa umană; modernizare capacitate de producție; modernizare hale de fabricație.
500 milioane lei lucrări de modernizare, retehnologizare și mentenanță la capacitățile de producție ale Hidroelectrica, lucrări care se vor executa în UCMH.

Grupul rus Baltika solicită despăgubiri de 902 milioane de dolari de la subsidiarele Carlsberg CITEȘTE ȘI Grupul rus Baltika solicită despăgubiri de 902 milioane de dolari de la subsidiarele Carlsberg

FOTO Hidroelectrica va investi un miliard de lei în uzina UCM Reșița

“Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie a acestei țări investește în UCMH, dă o speranță oamenilor și activității pe care o defășurăm. După cum foarte bine știți, suntem cea mai mare companie a țării, 30% din energie este produsă de noi. Aici la UCMH, cea mai veche unitate industrială, fondată în 1771, au fost fabricate 1461 de locomotive cu abur, inclusiv motoare de navă, și nu în ultimul rând, peste 300 de hidroagregate.

Aș vrea să mulțumesc oamenilor pentru că au avut răbdare în cei 13 ani de insolvență. Hidroelectrica înseamnă un nou început”, a declarat CEO Hidroelectrica, Karoly Borbely.

Contractul de preluare a afacerii UCM Reșița de către Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice SRL, controlată 100% de Hidroelectrica, a fost semnat recent

Aportul Hidroelectrica la capitalul social al societății ce a cumpărat UCM Reșița s-a cifrat la 119,65 milioane lei, sumă necesară plății prețului tranzacției de preluare, de 67,879 milioane lei, și susținerii capitalului de lucru al noii companii până la fuziunea cu Hidroserv, cu 51,771 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucm reșița hidroelectrica
uzina de construcții mașini hidroenergetice
hidroelectrica preluare ucm reșița