Germania nu va mai cumpăra cărbune rusesc de la 1 august

Germania nu va mai cumpăra cărbune rusesc de la 1 august
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2022

Germania va înceta să cumpere cărbune rusesc la 1 august și petrol rusesc la 31 decembrie, marcând o schimbare majoră în sursa aprovizionării cu energie a țării, a declarat ministrul adjunct al finanțelor, Joerg Kukies, la o conferință la Sydney, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Provocarea cheie pe viitor va fi acoperirea golului uriaș care va rămâne atunci când Uniunea Europeană va renunța la cele 158 de miliarde de metri cubi (bcm) pe an de gaz pe care Rusia îi furnizează, a spus Kukies.

INFOGRAFICE Ziua recordurilor: Cursa contra-cronometru de umplere a depozitelor de gaze pentru iarna viitoare începe să-și facă simțită prezența și în România CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Ziua recordurilor: Cursa contra-cronometru de umplere a depozitelor de gaze pentru iarna viitoare începe să-și facă simțită prezența și în România

”Vom scăpa de cărbunele rusesc în câteva săptămâni”, a spus el la Sydney Energy Forum, găzduit de guvernul australian și de Agenția Internațională pentru Energie, scrie Hotnews.ro.

Până acum, Rusia a furnizat 40% din cărbunele Germaniei și 40% din petrolul său, a spus oficialul.

”Oricine cunoaște istoria conductei Druzhba, care era deja un instrument folosit de imperiul sovietic pentru a controla Europa de Est, a te elibera din această dependență nu este o chestiune banală, dar o vom face în câteva luni”, a mai spus Kukies.

Germania dezvoltă rapid terminale de import de gaz natural lichefiat (GNL) pentru suplimentarea aprovizionării cu gaz, însă deși Europa ar putea importa 30 de miliarde de metri cubi de gaz sub formă de GNL din Statele Unite și Qatar, acest lucru nu va fi suficient.

Ministrul adjunct al finanțelor a mai comentat că, în timp ce Germania s-a concentrat pe tranziția la emisii zero și a introdus recent o legislație pentru a accelera dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă, gazul rămâne esențial pe perioada de tranziție.

viewscnt
Afla mai multe despre
carbune
germania