Italienii de la Enel au făcut profit de 266 milioane euro în România la nouă luni, în scădere cu 5%

Italienii de la Enel au făcut profit de 266 milioane euro în România la nouă luni, în scădere cu 5%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 nov 2016

Profitul grupului italian Enel în România, calculat înainte de taxe, depreciere și amortizări (EBITDA), s-a redus cu 5,3% în primele nouă luni, la 266 milioane de euro, pe fondul scăderii producției și veniturilor din distribuția de electricitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În perioada ianuarie-septembrie 2015, Enel a obținut EBITDA de 281 milioane de euro din operațiunile de pe piața românescă, potrivit raportului financiar al grupului italian. Datele privind evoluția de anul trecut au fost revizuite în urcare, de la un profit de 227 milioane euro raportat anterior.

Profitul din distribuția de electricitate a coborât cu 13,5% la nouă luni, de la 200 milioane euro la 173 milioane euro, în timp ce câștigul din activitățile de pe segmentul energiei regenerabile a scăzut cu 8,3%, la 55 milioane euro. Pe segmental de retail, profitul pe piața românească a crescut cu 73,7%, la 33 milioane euro, iar serviciile și operațiunile din segmentul energiei termice au generat un câștig de 5 milioane euro.

Statul a mai pierdut un proces cu Enel, cu o miză de peste 521 milioane euro CITEȘTE ȘI Statul a mai pierdut un proces cu Enel, cu o miză de peste 521 milioane euro

Producția de energie electrică a scăzut cu 200 GWh, până la 854 GWh, din care 816 GWh din energie eoliană, se arată în raportul financiar al grupului.

Enel este unul dintre cei mai mari distribuitori de energie electrică din România, prin intermediul subsidiarelor Enel Distribuție Muntenia, Enel Distribuție Banat, Enel Distribuție Dobrogea, Enel Energie Muntenia și Enel Energie.

La nivel de grup, Enel a raportat EBITDA de 12,01 miliarde euro, în scădere cu 1,2% de la 12,16 miliarde euro în primele nouă luni din 2015. Profitul net a urcat cu 32%, la 2,76 miliarde euro. Rezultatul net după reducerea elementelor speciale a crescut cu 2,2%, de la 2,64 miliarde euro la 2,7 miliarde euro.

“Grupul a avut o performanță solidă în primele nouă luni din 2016, rezultatele financiare fiind o consecință directă a progreselor înregistrate în atingerea obiectivelor strategice. Pe baza acestor performanțe, am decis să reintroducem politica dividendelor interimare”, a spus, într-un comunicat, directorul general al Enel, Francesco Starace.  

Acțiunile Enel se apreciau cu 1,3% pe bursa de la Milano în jurul orei 15:40, la 3,69 euro/unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
rezultate
ebitda
energie