Ministerul Energiei anunță finalizarea unei investiții de 8,9 milioane lei la depozitul Depomureș

Ministerul Energiei anunță finalizarea unei investiții de 8,9 milioane lei la depozitul Depomureș
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2018

Ministerul Energiei, în calitate de autoritate competentă pentru proiecte de infrastructură energetică de interes comun, a recepționat o investiție de 8,9 milioane de lei în rețeaua de conducte de gaze naturale aferentă depozitului de gaze Depomureș, din Târgu Mureș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Investiția, în valoare de 8,9 milioane de lei, a fost derulată de Depomureș și face parte din proiectele de interes comun aprobate de Comisia Europeană. Autorizația de construire a fost emisă de Ministerul Energiei în luna septembrie a anului trecut”, arată un comunicat emis de Ministerul Energiei.

Conducta a fost proiectată atât pentru injecția gazelor naturale în depozitul Depomureș, cât și pentru extracția gazelor și livrarea lor în sistemul national de transport al gazelor naturale, scrie News.ro.

Investiția a înlocuit o infrastructură veche de peste 30 de ani.

Unii văd totuși profit: O mină de mangan de lângă Vatra Dornei, băgată în faliment de stat, dar cumpărată de o companie slovacă pentru sub 1 milion de euro. Cumpărătorul spune că și-a asigurat acum mangan pe minimum 20 de ani CITEȘTE ȘI Unii văd totuși profit: O mină de mangan de lângă Vatra Dornei, băgată în faliment de stat, dar cumpărată de o companie slovacă pentru sub 1 milion de euro. Cumpărătorul spune că și-a asigurat acum mangan pe minimum 20 de ani

În perioadele de vârf de consum, au fost situații în care gazele stocate în depozit nu puteau fi extrase sau nu au sprijinit la capacitatea maximă sistemul național de transport.

Noua conductă are o lungime de peste 3 kilometri și este proiectată să asigure o presiune de 100 bar.

Depozitul de înmagazinare Depomureș are o capacitate de 300 de milioane de metri cubi.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul energiei
depomires
gaze naturale