Ministrul german al Economiei: Germania trebuie să fie conștientă de posibilitatea ca Rusia să suspende livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1

Ministrul german al Economiei: Germania trebuie să fie conștientă de posibilitatea ca Rusia să suspende livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2022

Germania ar trebui să fie conștientă de posibilitatea ca Rusia să continue să suspende livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1 dincolo de oprirea planificată pentru întreținere luna aceasta, a declarat sâmbătă ministrul Economiei Robert Habeck, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ar putea fi un pas rațional al Moscovei de a reduce în continuare sau de a opri complet livrările de gaze naturale și s-ar potrivi unui model de acțiuni de până acum pentru a încerca să destabilizeze Europa, a spus acesta, scrie News.ro.

.”Vedeți un model și asta poate duce la acest scenariu”, a declarat Habeck pentru săptămânalul Die Zeit într-un interviu transmis pe internet.

"Acest lucru ar putea fi rațional, pentru a menține prețurile generale și prețurile la energie ridicate în Germania și pentru a distruge unitatea și solidaritatea în țară. Nimeni care gândește normal nu poate exclude acest lucru în acest moment", a spus ministrul.

FOTO Monitorul Prețurilor încă nu indică prețuri schimbate la carburanți, în prima zi de aplicare a OUG de compensare, dar tarifele au scăzut. Marile companii transmit că au redus, ministrul le mulțumește că \ CITEȘTE ȘI FOTO Monitorul Prețurilor încă nu indică prețuri schimbate la carburanți, în prima zi de aplicare a OUG de compensare, dar tarifele au scăzut. Marile companii transmit că au redus, ministrul le mulțumește că "s-au conformat voluntar"

Germania a trecut luna trecută la etapa a doua a unui plan de gaz de urgență pe trei niveluri, după ce Rusia a redus livrările prin conducta Nord Stream 1. Este un pas înainte ca guvernul să raționeze consumul de combustibil.

Conducta Nord Stream 1, care furnizează gaze din Rusia către Europa pe sub Marea Baltică, este programată să fie închisă pentru întreținere anuală în perioada 11-21 iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream
gaze