Noile instalații eoliene au atins un nivel record

Noile instalații eoliene au atins un nivel record
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2024

Industria eoliană globală a instalat anul trecut noi capacități de 117 gigawați (GW), un nivel record, dar trebuie anual să adauge triplul acestei cantități, până la finalul deceniului, pentru a îndeplini obiectivele climatice, se arată într-un raport publicat de Consiliul Global al Energiei Eoliene (GWEC), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2023, capacitatea instalată a fost cu 50% mai ridicată decât în 2022. Anul trecut, instalațiile eoliene terestre au fost responsabile pentru 106 GW din cantitatea instalată, în timp ce instalațiile eoliene offshore au fost responsabile pentru 10,8 GW, arată Agerpres.

Brașovul vrea să devină, cu sprijin francez, primul oraș românesc care utilizează geotermia pe scară largă CITEȘTE ȘI Brașovul vrea să devină, cu sprijin francez, primul oraș românesc care utilizează geotermia pe scară largă

GWEC se așteaptă să fie adăugate anual noi instalații eoliene de 158 GW, până în 2028.

Pentru a îndeplini obiectivele climatice, industria trebuie să instaleze cel puțin 320 GW pe an până în 2030, ajungând la o capacitate cumulată de 3 terawați (TW). În 2023, pentru prima dată, capacitatea cumulată de energie eoliană a depășit 1 TW.

Ungaria analizează posibile intervenții asupra prețului carburanților CITEȘTE ȘI Ungaria analizează posibile intervenții asupra prețului carburanților

"Ne-a luat peste 40 de ani să ajungem la pragul de 1 TW de capacitate instalată de energie eoliană pe plan mondial. Avem acum doar șapte ani la dispoziție pentru a instala încă 2 TW. Creșterea este concentrată în special în câteva țări mari, cum ar fi China, SUA, Brazilia și Germania, și este nevoie ca mai multe state să înlăture barierele și să îmbunătățească cadrul legal pentru accelerarea instalării capacităților eoliene", a explicat directorul general al GWEC, Ben Backwell.

Primele cinci piețe sunt China, Statele Unite, Brazilia, Germania și India.

EXCLUSIV DOCUMENT Veteran SUA ce a lucrat și la ″strămoașele″ militare ale SMR-urilor NuScale, contractat de RoPower pentru negocierea construirii centralei Doicești. Idee de ″enclavă nucleară″ în România. Ambele părți o repudiază CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DOCUMENT Veteran SUA ce a lucrat și la ″strămoașele″ militare ale SMR-urilor NuScale, contractat de RoPower pentru negocierea construirii centralei Doicești. Idee de ″enclavă nucleară″ în România. Ambele părți o repudiază

China a stabilit un nou record, cu noi instalații eoliene de 75 GW, reprezentând aproape 65% din totalul global, în timp ce America Latină a avut de asemenea o creștere record, de 21%, față de 2022, stimulată de Brazilia, care a avut noi instalații eoliene de 4,8 GW. 

viewscnt
Afla mai multe despre
eolian
energie