Norvegia va anunța în curând dacă se alătură pactului de reducere a producției petroliere

Norvegia va anunța în curând dacă se alătură pactului de reducere a producției petroliere
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2020

Norvegia, cel mai mare producător de petrol din Europa Occidentală, va anunța în curând dacă își reduce producția de țiței, a declarat luni ministrul Energiei, Tina Bru, o eventuală decizie pozitivă putând crește impactul măsurilor globale destinate susținerii prețului petrolului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

După mai multe zile de negocieri, Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), Rusia și alți producători, reuniți într-un grup denumit OPEC+, au convenit duminică să-și reducă producția cu 9,7 milioane barili pe zi în lunile mai și iunie, o scădere echivalentă cu aproximativ 10% din producția mondială de petrol, scrie Agerpres.

Contagioasă e România, nu cei veniți de la muncă din afară CITEȘTE ȘI Contagioasă e România, nu cei veniți de la muncă din afară

"Acordul convenit în rândul statelor producătoare OPEC+ este foarte pozitiv", a declarat Tina Bru, adăugând că Norvegia va lua o decizie cu privire la o posibilă reducere a producției "în viitorul apropiat".

OPEC+ a subliniat că ar dori ca și alți producători de petrol, precum SUA, Canada, Brazilia și Norvegia, să își reducă și ei producția cu o cantitate cumulată de cinci milioane barili de petrol pe zi.

Norvegia a informat că va analiza o reducere unilaterală a producției sale în sprijinul acordului dar nu a precizat cât de mare ar putea fi această reducere potențială.

În luna februarie a acestui an, producția de țiței a Norvegiei a fost de 1,75 milioane barili pe zi, în creștere cu 26% comparativ cu luna februarie a anului trecut. Dacă se adaugă și producția de condensat și gaze naturale lichide, producția de hidrocarburi a Norvegiei a fost de 2,1 milioane barili pe zi, echivalentul a aproximativ 2% din producția mondială.

Prețul petrolului fluctua luni după ce impactul pozitiv al acordului de reducere a producției convenit de OPEC+ a fost contracarat de îngrijorările că nici măcar această reducere fără precedent a producției nu va fi suficientă pentru a reduce superoferta care există în prezent pe piață ca urmare a pandemiei de coronavirus care a afectat cererea.

viewscnt
Afla mai multe despre
norvegia
petrol