O firmă a unuia dintre ucrainenii ce dezvoltă un parc fotovoltaic în Dolj pentru soția magnatului Dmytro Firtash a primit licență de furnizor de energie

O firmă a unuia dintre ucrainenii ce dezvoltă un parc fotovoltaic în Dolj pentru soția magnatului Dmytro Firtash a primit licență de furnizor de energie
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 23 apr 2024

Firma Yar Power SRL, înființată în septembrie 2022, controlată și condusă de un ucrainean cu cetățenie română, a primit licență de furnizor de energie electrică, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Asociatul și administratorul unic al Yar Power, Volodimir Tsera, are același statut la brokerul de credite Credit Finance Investment SRL, potrivit termene.ro.

Prima etapă de recrutare a soldaților în 2024: Mulți nu au reușit să treacă de evaluarea fizică, alții - respinși la evaluarea psihologică. Ce salariu li se oferă CITEȘTE ȘI Prima etapă de recrutare a soldaților în 2024: Mulți nu au reușit să treacă de evaluarea fizică, alții - respinși la evaluarea psihologică. Ce salariu li se oferă

Credit Finance Investment SRL și un alt ucrainean cu cetățenie română, Andrei Savcenco, dețin câte 50% din capitalul companiei Yar Energy And Service SRL, fondată anul trecut și administrată de Credit Finance Investment SRL.

Yar Energy And Service SRL este administrator al societății Vlastvas Energy SRL, care dezvoltă un proiect de parc fotovoltaic cu putere instalată de 3 MW, cu amplasament în comuna Secu din județul Dolj, pe o suprafață de teren arabil de 12 hectare. Valoarea investiției este estimată la 2 milioane de euro plus costurile de racordare, iar durata de implementare - la cel mult 12 luni. Proiectul deține aviz tehnic de racordare (ATR).

Site-urile americane de știri au pierdut mare parte din implicarea utilizatorilor pe Facebook și Instagram CITEȘTE ȘI Site-urile americane de știri au pierdut mare parte din implicarea utilizatorilor pe Facebook și Instagram

Firma dezvoltatoare, Vlastvas Energy SRL, a fost înființată în urmă cu circa 2 ani și a fost deținută până de curând de doi români, persoane fizice. Recent, a fost preluată integral de către Lada Firtash, soția omului de afaceri ucrainean Dmytro Firtash, după cum a relatat Profit.ro.

Lada Firtash (52 de ani), de naționalitate rusă și cu cetățenie cipriotă, este căsătorită cu Dmytro Firtash din 2008 și conduce fundația de caritate și culturală a familiei, înființată în același an la Londra.

VIDEO Rușii au schimbat numele filmului „Civil War”, care șochează SUA, și-l difuzează sub un nume „spre deliciul propagandiștilor lui Putin” CITEȘTE ȘI VIDEO Rușii au schimbat numele filmului „Civil War”, care șochează SUA, și-l difuzează sub un nume „spre deliciul propagandiștilor lui Putin”

Yar Energy And Service SRL se prezintă pe site-ul propriu ca făcând parte dintr-un ″grup internațional cu o reputație solidă în piață″, având subsidiare și în Marea Britanie, Hong Kong și Republica Moldova. Potrivit sursei citate, grupul se ocupă pentru clienți de tot ce înseamnă producție de energie regenerabilă, de la achiziții de terenuri pentru amplasamente la obținere de avize și autorizații, consultanță, proiectare, construire, operare, mentenanță și vânzarea energiei produse. 

Printr-o altă firmă controlată indirect de ei, Catnegriluc Energy SRL, Andrei Savcenco și Volodimir Tsera dezvoltă la rândul lor un proiect de parc fotovoltaic în comuna Susani din județul Vâlcea, pentru care au solicitat deja autorizație de înființare de la ANRE.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina energie electrică
ucraineni afaceri energie românia
soție magnat ucrainean parc fotovoltaic românia