OMV Petrom, cea mai mare companie de hidrocarburi din regiune, vrea să devină și liderul zonal al stațiilor de încărcare a mașinilor electrice

OMV Petrom, cea mai mare companie de hidrocarburi din regiune, vrea să devină și liderul zonal al stațiilor de încărcare a mașinilor electrice

Sursa: OMV Petrom

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 1 feb 2024

Cea mai mare companie de petrol și gaze din regiune, OMV Petrom, vrea să ajungă și lider pe piața zonală a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice, propunăndu-și ca la finalul acestui an să dețină 1.000 de puncte de încărcare, de aproape 4 ori mai multe decât avea la finalul anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania are ca obiectiv „accelerarea extinderii rețelei de încărcare a autovehiculelor electrice în regiune, având ca ambiție un număr de aproximativ 1.000 de puncte de încărcare până la final de an, inclusiv din tranzacția de achiziție anunțată” cu Renovatio, se precizează în raportul cu rezultatele financiare provizorii pe 2021.

ULTIMA ORĂ Hidroelectrica - Nou record istoric ca profit. Se estimează însă că va scădea CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Hidroelectrica - Nou record istoric ca profit. Se estimează însă că va scădea

La finalul anului 2023, compania avea aproximativ 270 de puncte de încarcare, din care 120 proprii și 250 în prteneriat.

“Continuăm să ne concentrăm pe creșterea treptată a producției de electricitate din surse regenerabile și pe extinderea rețelei noastre regionale de stații de încărcare pentru autovehicule electrice la 1.000 de puncte de încărcare, devenind astfel cel mai mare jucător din domeniul electromobilității din România”, a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

“În urma semnării contractului cu Renovatio, mai adăugăm la rețeaua noastră 400 de puncte de încărcare iar ambiția noastră este să ajungem la 1.000 de puncte de încărcare până la sfârșitul anului., ceea ce ne va transforma în cel mai important furnizor de electromobilitate în România și în regiune. Ne concentrăm pe zonele cu trafic intens, și vorbim aici despre autostrăzi. De asemenea, în programul nostru de finanțare pe care l-am obținut anul trecut împreună cu colegii noștri din Ungaria și Slovacia, încercăm să acoperim un coridor întreg, din centrul Europei spre sud-est, pe autostrăzi și zonele adiacente.

Calcul - Cărbunele va fi detronat, nu va mai fi principalul producător de electricitate CITEȘTE ȘI Calcul - Cărbunele va fi detronat, nu va mai fi principalul producător de electricitate

De asemenea, ne vom concentra și pe alte zone care sunt în afara zonelor noastre de distribuție, în zona de supermarketuri sau cu alți parteneri care se potrivesc conceptului de electromobilitate”, a precizat și Radu Căprău, membrul directoratului responsabil cu segmentul de rafinare și marketing.

Odată cu achiziționarea a 100% din acțiunile Renovatio Asset Management, OMV Petrom deja a devenit cel mai mare jucător în domeniul mobilității electrice din România, adăugând peste 400 de puncte de încărcare noi la rețeaua existentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom achiziții
omv petrom energie regenerabilă
omv petrom stații încărcare mașini electrice
omv petrom renovatio