OMV Petrom va deschide primele benzinării mobile

OMV Petrom va deschide primele benzinării mobile
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2015

Primele 10 benzinării mobile din grupul OMV Petrom vor fi deschise în România, pe autostrăzile A1 și A2. Conceptul de benzinării mobile va fi aplicat pentru prima oară la nivelul grupului OMV Petrom în cadrul celor 10 stații de alimentare care vor fi deschise pe autostrăzile A1 și A2, după câștigarea licitației organizate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Prin extinderea rețelei de distribuție în puncte cheie de pe autostrăzi, suntem mai aproape de clienți, oferindu-le accesibilitate și confort. Suntem mândri că prima stație pentru cei care intră în România, pe autostrada Nădlac-Arad va fi una sub brandul Petrom. Noile stații mobile răspund nevoilor variate ale oricărui șofer, oferind atât carburanți, cât și o gamă largă de produse non-oil", spune Adrian Nicolăescu, retail manager in cadrul OMV Petrom, într-un comunicat postat pe site-ul companiei.

Noile stații mobile sunt de tip modular, prefabricat. Acesta vor fi transportate și amplasate în punctele în care vor funcționa, fără a necesita lucrări suplimentare de construcție și amenajare. Termenul estimat pentru punerea în funcțiune a celor 10 stații este trimestrul patru, 2015. Stațiile mobile sunt prevăzute cu o zonă de alimentare cu carburanți și cu o zonă de magazin. Fiecare stație va fi dotată cu 3 pompe, din care una de tip rapid, pentru alimentarea tirurilor. Clienții vor putea opta la pompa pentru unul dintre cele 4 tipuri de carburanți disponibili în rețeaua Petrom: benzină standard, benzină Extra 99, motorină standard sau motorină Extra. O stație poate asigura alimentarea a circa 1.500 de vehicule pe zi.

Cele 10 stații vor fi amplasate în 5 locații de pe autostrăzile A1 și A2, câte una pe fiecare sens, după cum urmează:

  • Autostrada Nădlac-Arad (A1), km 26
  • Autostrada Lugoj-Deva (A1), km 21
  • Autostrada Orăștie-Sibiu (A1), km 20
  • Autostrada Orăștie-Sibiu (A1), km 76
  • Autostrada Medgidia-Constanța (A2), km 186

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producție anuală de țiței și gaze de aproximativ 66 milioane bep în 2014. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW și un parc eolian de 45 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe piețele din România și țările învecinate prin intermediul a circa 780 benzinării, la sfârșitul lui 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
benzinarii mobile
benzinarii autostrada