Panourile solare pot fi instalate fără autorizație de construire

Panourile solare pot fi instalate fără autorizație de construire
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2019

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat miercuri că, potrivit noilor prevederi legale, montarea panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică și/sau panouri solare pentru încălzirea apei este permisă fără ca proprietarul clădirii să obțină autorizația de construire.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Primăriile trebuie însă anunțate referitor la modificările aduse locuinței, înaintea începerii lucrărilor, scrie News.ro.

”Începând cu data de 27 iunie 2019, persoanele interesate să-și monteze panouri fotovoltaice nu mai sunt nevoite să cheltuie bani și să piardă timp pentru obținerea autorizației de construire întrucât prin modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții s-a eliminat obligativitatea deținerii unei astfel de autorizații”, arată un comunicat al AFM.

E.ON România: Va fi o provocare să asigurăm consumul de gaze al populației dacă va fi o iarnă grea CITEȘTE ȘI E.ON România: Va fi o provocare să asigurăm consumul de gaze al populației dacă va fi o iarnă grea

Modificarea actului normativ a fost inițiată de Administrația Fondului pentru Mediu pentru a debloca programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.

În plus, a fost vizat și programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
panouri solare