Peste jumătate din achizițiile de centrale termice din România sunt înlocuiri

Peste jumătate din achizițiile de centrale termice din România sunt înlocuiri
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2019

Vânzările de centrale termice la nivelul întregii piețe au avansat până la aproximativ 270.000 de unități în anul 2018

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

O pondere de peste 50% din aceste vânzări este reprezentată de înlocuiri, în timp ce restul de vânzări sunt generate de proiecte rezidențiale noi și prime instalări (debranșări și case individuale), arată un studiu realizat de Ariston Thermo România.

VIDEO O macara s-a prăbușit peste o clădire de locuințe în Dallas CITEȘTE ȘI VIDEO O macara s-a prăbușit peste o clădire de locuințe în Dallas

Vârsta medie a centralelor termice la nivel național este de 7-8 ani, această cifră fiind influențată de ponderea ridicată a înlocuirilor din prezent. Pe primele locuri în clasamentul orașelor cu cele mai ridicate rate de înlocuire a centralelor termice, de peste 90%, se situează Baia Mare, Satu Mare, Bistrița, Alba Iulia și Zalău, acestea fiind și orașe total debranșate de la încălzirea centralizată. Investiția într-o centrală termică în condensare se ridică la aproximativ 3.200 de lei, inclusiv TVA.

Potrivit estimărilor, numărul total de centrale achiziționate va ajunge în acest an la aproximativ 2,6 milioane de unități, comparativ cu 2,4 milioane unități în anul 2018.  

În momentul înlocuirii, principalele criterii pe care clienții le au în vedere sunt eficiența energetică și posibilitatea de a face economii la plata facturilor cu utilitățile.

Un alt criteriu important de selecție este ca echipamentele de încălzit să beneficieze de servicii post-vânzare, precum garanția.

viewscnt
Afla mai multe despre
centrale termice
ariston