Petrolul a coborât la minimul ultimelor patru luni după ce stocurile din SUA au atins un nou record

Petrolul a coborât la minimul ultimelor patru luni după ce stocurile din SUA au atins un nou record
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 mar 2017

Prețurile țițeiului au scăzut miercuri, până la cel mai redus nivel înregistrat de la finele lunii noiembrie, în contextul în care stocurile de petrol din SUA au crescut săptămâna trecută cu 5 milioane de barili, peste estimări, atingând un nou nivel record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

După ce au înregistrat a zecea creștere din ultimele 11 săptămâni, stocurile de petrol din SUA au ajuns la 533,1 milioane de barili, cel mai mare nivel consemnat vreodată, potrivit datelor Administrației americane pentru Informații în domeniul Energiei (EIA).

Analiștii intervievați de S&P Global Platts estimau un avans de 2 milioane de barili, în timp American Petroleum Institute (API) a raportat, marți seara, o creștere de 4,5 milioane de barili.

George Soros, cel care \ CITEȘTE ȘI George Soros, cel care "a spart Banca Angliei", rămâne cel mai bogat manager al unui fond speculativ, fiind cu peste 7 miliarde dolari mai bogat decât locul 2

„O creștere persistentă a producției de petrol a SUA, alături de o creștere a importurilor din Canada, a contribuit la un avans major al stocurilor”, afirmă Abhishek Kumar, analist senior la Interfax Energy în Londra.

Pe de altă parte, stocurile de benzină au coborât săptămâna trecută cu  2,8 de barili, iar cele de distilate cu 1,9 milioane de barili.

Atât petrolul Brent cât și referința americană West Texas Intermediate (WTI) au coborâ cu peste 1,5%, la minimul din 30 noiembrie, când membrele OPEC au convenit diminuarea producției, pentru a susține revenirea prețurilor. Ulterior, cotațiile au avut o ușoară revenire, dar sunt în continuare în scădere față de marți.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
eia
api
stocuri
opec
sua
benzina
record
titei