Petrolul a încheiat 2016 la cel mai ridicat nivel din 2009

Petrolul a încheiat 2016 la cel mai ridicat nivel din 2009
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 31 dec 2016

Petrolul a avut în 2016 cel mai rapid avans consemnat după criza financiară, în pofida faptului că, pe parcursul anului, cotațiile au atins nivelul cel mai redus de peste un deceniu, scrie Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Petrolul Brent a încheiat anul cu un avans de 52%, în timp referința americană West Texas Intermediate a urcat cu 45%, fiind cea mai bună evoluție a prețurilor începând din 2009Avansul s-a datorat finalului de an, marcat de creșteri solide, în urma deciziei Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de a reduce producția în 2017.

"OPEC și-a rearătat importanța", spune Dan Pickering, manager de active la Tudor, PickeringHolt & Co.

Cadou de Revelion de la Transgaz: operatorul a lansat 4 licitații pentru masivul proiect BRUA. Contractele ar putea însuma 300 milioane euro CITEȘTE ȘI Cadou de Revelion de la Transgaz: operatorul a lansat 4 licitații pentru masivul proiect BRUA. Contractele ar putea însuma 300 milioane euro

 

Organizația a încheiat, în noiembrie, primul acord de reducere a producției din ultimii 8 ani, convenind tăierea producției zilnice cu 1,2 milioane de barili, la 32,5 milioane de barili. Luna aceasta, producători din afara cartelului s-au alăturat planului de tăiere a producției, pentru a susține revenirea prețurilor, convenind reducerea producției cu 600.000 de baril de petrol pe zi. 

În luna februarie a acestui an, petrolul a atins minimul ultimilor 13 ani, însă de atunci cotațiile au crescut de aproximativ două ori.

Vineri, atâBrentul, cât și WTI au coborât ușor, într-o ședință cu volume modeste.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
wti
criza
2009
maxim
titei
cotatii
opec