Petrolul s-a depreciat cu peste 3% în numai două ore, investitorii temându-se de majorarea producției OPEC

Petrolul s-a depreciat cu peste 3% în numai două ore, investitorii temându-se de majorarea producției OPEC
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 1 aug 2017

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI - de referință pe piața americană) s-a depreciat marți seară cu peste 3% în numai 2 ore, după ce întreaga zi se situase la maximele ultimelor două luni, depășind pragul psihologic de 50 de dolari pe baril.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Analiștii explică deprecierea rapidă pe baza rezultatelor unui sondaj Bloomberg, potrivit cărora producția din luna iulie a cartelului statelor producătoare de petrol (OPEC) s-a majorat cu 210 mii barili/zi în luna iulie, ajungând la 32,87 milioane barili/zi.

La ora 19:13 (ora României), petrolul WTI pierduse 3,05% sau 1,53 dolari față de nivelul de închidere al ședinței precedente, fiind tranzacționat la 48,64 dolari pe baril. La orele prânzului, WTI era cotat la 50,39 dolari pe baril.

Evoluția petrolului WTI pe NYSE în ședința de tranzacționare de marți

Petrolul s-a depreciat cu peste 3% în numai două ore, investitorii temându-se de majorarea producției OPEC

Și Brent-ul, de referință pe piața europeană și globală, se depreciase la aceeași ora cu exact 1,53 dlari pe baril (sau 2,9%), fiind cotat la 51,19 dolari pe baril.

“Nivelul de 50 de dolari este unul psihologic. Investitorii încep să realizeze că piața are nevoie de mai multe informații pozitive pentru a-și continua procesul de reajustare. Dacă stocurile din SUA vor transmite o informație negativă, piața este vulnerabilă, va face stânga-mprejur”, susține Gene McGillian, de la Tradition Energy, citat de Bloomberg.

Avansul înregistrat de petrol pe piețele internaționale în ultimele șase zile a avut ca fundament reducerea importului de petrol saudit cu 2,6% de către SUA și a stocurilor de petrol de peste ocean cu 3,3 milioane de barili.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
petrol
wti
brent
opec
producție