Primăria Cluj a interzis centralele pe gaz individuale la blocurile noi

Primăria Cluj a interzis centralele pe gaz individuale la blocurile noi
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2022

Dezvoltatorii imobiliari care construiesc blocuri cu mai mult de șase apartamente în municipiul Cluj-Napoca nu vor mai putea dota locuințele cu centrale individuale pe gaz, potrivit unei decizii luate de Consiliul Local.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Decizia a fost anunțată de primarul Emil Boc. Tot el a fost inițiatorul proiectului, scrie g4media.ro.

Prețul gigacaloriei în București a fost dublat. ”Va fi un colaps generalizat.” CITEȘTE ȘI Prețul gigacaloriei în București a fost dublat. ”Va fi un colaps generalizat.”

Boc a spus că vrea interzicerea centralelor individuale atât pentru a reduce poluarea, cât și pentru a crește eficiența sistemului de încălzire.

”Propunem prioritizarea sistemului de termoficare în raport cu orice alt sistem alternativ, ținând cont de nevoia reducerii gradului de poluare din oraș, de atragerea de fonduri europene pentru modernizarea sistemului de termoficare și de a asigura o viziune pe termen lung cu energii care să aducă o creștere a calității vieții, resimțită într-o factură mai mică la cetățean”, a declarat în decembrie Emil Boc pentru Radio Cluj.

”Nimeni nu se va mai putea dezvolta haotic, din perspectiva aceasta a noxelor. Toate blocurile noi fie se conectează la sistemul de termoficare, fie își montează centrale proprii. De la blocurile cu minim șase apartamente va exista o singură centrală, nu șase centrale. Cu tendința de eliminare în viitor și a acestor centrale și de conectare la sistemul de termoficare, pe măsură ce sistemul de termoficare se extinde în acea zonă. De asemenea, toate proiectele pe care primăria le va gestiona, vor fi conectate la sistemul de termoficare”, a mai spus Emil Boc. 

viewscnt
Afla mai multe despre
centrale individuale pe gaz
cluj napoca