Profitul Exxon Mobil a scăzut cu 56% în trimestrul al doilea, fiind sub așteptările Wall Street

Profitul Exxon Mobil a scăzut cu 56% în trimestrul al doilea, fiind sub așteptările Wall Street
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2023

Profitul Exxon Mobil a scăzut cu 56% în trimestrul al doilea, fiind sub așteptările de pe Wall Street, potrivit datelor publicate vineri de companie, care s-a alăturat rivalilor afectați de scăderea bruscă a prețurilor energiei și de marjele mai scăzute ale combustibililor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profiturile companiilor petroliere au scăzut cu aproximativ jumătate față de 2022, când invazia Rusiei în Ucraina a dus la creșterea prețurilor petrolului și gazelor, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Cu toate acestea, excluzând al doilea trimestru record de anul trecut, Exxon a înregistrat cel mai puternic rezultat pentru trimestrul aprilie-iunie din mai bine de un deceniu, a declarat cea mai mare companie petrolieră din SUA, ajutată de reducerile de costuri și de vânzarea de active mai puțin profitabile.

Planifică o reducere suplimentară a costurilor după ce până acum a șters 8,3 miliarde de dolari, cumulativ, din 2019.

”Este un trimestru destul de bun pentru noi. Ar trebui să vă întoarceți la al doilea trimestru al anului 2011 pentru a afla ultima dată când am produs acest nivel de câștig în trimestrul al doilea”, excluzând anul trecut”, a declarat directorul financiar Kathryn Mikells pentru Reuters.

Profitul net trimestrial a fost de 7,88 miliarde dolari, sau de 1,94 dolari pe acțiune, față de un record de 17,85 miliarde dolari cu un an mai devreme.

Wall Street se aștepta la 2,01 dolari pe acțiune, au arătat datele Refinitiv Eikon.

”Rezultatele Exxon au venit puțin mai slabe decât erau așteptările, în ceea ce privește câștigurile și fluxul de numerar”, a scris analistul RBC Biraj Borkhataria, într-o notă.

Acțiunile Exxon au scăzut cu aproximativ 2% în urma informațiilor, în timp ce titlurile Chevron, care a raportat duminica trecută o scădere a profiturilor, au coborât cu aproximativ 1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
exxon mobil
profit
energie
combustibil