România a importat de două ori mai multă electricitate în prima jumătate a acestui an

România a importat de două ori mai multă electricitate în prima jumătate a acestui an
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2020

Importurile de electricitate ale țării s-au ridicat la 3,49 TWh în primele șase luni ale acestui an, de două ori mai mult față de valoarea din aceeași perioadă a anului trecut, respectiv 1,74 TWh, potrivit ultimului raportul al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Problemele și provocările sectorului energetic, afectat la fel ca multe alte domenii de criza generată în contextul pandemiei COVID-19, vor fi dezbătute pe larg de liderii celor mai importanți jucători în domeniu, alături reprezentanți ai autorităților, la Videoconferința - Energy Profit Forum - Energia post-coronavirus, organizată în data de 8 octombrie 2020. Mai multe detalii AICI.

Noi detalii vor fi anunțate la Profit Energy.forum, videoconferinta transmisa in direct la Profit TV și organizată cu sprijinul Black Sea Oil & Gas, Complexul Energetic Oltenia, FPPG, OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Producția de energie electrică livrată de centrale a fost de 24,88 TWh, cu 12% mai puțin decât anul trecut, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Transgaz și-a sancționat unul dintre principalii “finanțatori”, AIK Energy, cel mai mare importator de gaze din România, a cărui activitate a fost penalizată și în Ungaria CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transgaz și-a sancționat unul dintre principalii “finanțatori”, AIK Energy, cel mai mare importator de gaze din România, a cărui activitate a fost penalizată și în Ungaria

Hidrocentralele au produs 43,7% din producție, reactoarele nucleare - 20%, centralele pe gaz - 14,2%, iar cele pe cărbune - 11,9%.

Energia eoliană a asigurat 7,6% din total, cea fotovoltaica - 2,2%, iar cea din biomasă - 0,16%.

În același timp, consumul național a scăzut cu 7%, până la 25,94 TWh. Consumul clienților casnici a crescut cu 2%, în timp ce consumul în industrie a fost mai mic cu 10%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
electricitate
anre