Romgaz îl dă în judecată pe fostul director general Adrian Volintiru pentru recuperarea sumei de 146.321 lei, ”reprezentând adaos pentru sarcini suplimentare acordate salariaților, fără bază legală”

Romgaz îl dă în judecată pe fostul director general Adrian Volintiru pentru recuperarea sumei de 146.321 lei, ”reprezentând adaos pentru sarcini suplimentare acordate salariaților, fără bază legală”
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2024

Producătorul de gaze naturale deținut de stat Romgaz îl dă în judecată pe fostul director general Adrian Volintiru pentru recuperarea sumei de 146.321 lei, ”reprezentând adaos pentru sarcini suplimentare acordate salariaților, fără bază legală”, arată o Hotărâre a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Romgaz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Având în vedere Referatul nr. 8276/27.02.2024, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor SNGN Romgaz SA: 1. aprobă acționarea în instanță a d-lui Adrian Constantin Volintiru pentru recuperarea sumei de 146.321 lei, reprezentând adaos pentru sarcini suplimentare acordate salariaților, fără bază legală; 2. aprobă ratificarea acțiunii formulate împotriva d-lui Adrian Constantin Volintiru aflată pe rolul Tribunalului Sibiu. Hotărârea a fost adoptată cu 312.395.115 voturi, reprezentând 81,0527% din numărul total de drepturi de vot și 100% din totalul voturilor valabil exprimate”, arată un anunț transmis de companie Bursei de Valori București (BVB).

Sindicaliștii de la metrou amenință că ar putea bloca transportul subteran. „Nu am fost respectați un an de zile”. ”Nu ne mai poate împiedica nimeni să facem o grevă” CITEȘTE ȘI Sindicaliștii de la metrou amenință că ar putea bloca transportul subteran. „Nu am fost respectați un an de zile”. ”Nu ne mai poate împiedica nimeni să facem o grevă”

Adrian Volintiru a fost revocat în ianuarie 2021 de la conducerea producătorului de gaze. Consiliul de Administrație al Romgaz îl numise pe Volintiru în octombrie 2018 în funcția de director general al Romgaz pentru o perioadă de patru ani, scrie News.ro.

Romgaz este una din cele mai profitabile companii de stat și are o capitalizare de 21,35 miliarde lei.

Romgaz a înregistrat afaceri în scădere cu circa 33% în 2023, de 9 miliarde de lei. Profitul net a fost în sumă de 2,81 miliarde lei, în creștere cu 10,4%. Producția de gaze naturale estimată pentru anul 2023 a fost de 4,78 miliarde metri cubi, cu 147,4 milioane mc mai puțin decât producția realizată în anul anterior (-3%).

La finalul anului trecut, Romgaz avea aproape 6.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
adrian volintiru