Șeful operatorului Nord Stream 2 demisionează

Șeful operatorului Nord Stream 2 demisionează
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2023

Nord Stream 2 AG va fi condus, de acum încolo, de un comitet ce îl va avea în frunte pe administratorul Transliq AG. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Directorul general al operatorului Nord Stream 2, Matthias Warnig, va părăsi postul de șef al companiei, a transmis firma Nord Stream 2 AG printr-un comunicat de presă.

Peste 200 de percheziții într-un dosar vizând obținerea pe nedrept a aproximativ 2.000.000 de euro, reprezentând contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru cetățeni ucraineni CITEȘTE ȘI Peste 200 de percheziții într-un dosar vizând obținerea pe nedrept a aproximativ 2.000.000 de euro, reprezentând contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru cetățeni ucraineni

Matthias Warnig își va încheia mandatul de CEO al Nord Stream 2 AG și se va retrage la sfârșitul lunii martie 2023. Operarea ulterioară a Nord Stream 2 AG va fi efectuată de un comitet de conducere care îl va avea în frunte pe administratorul Transliq AG, scrie Adevarul.

„Nord Stream 2 recunoaște și apreciază cu adevărat conducerea remarcabilă și contribuția neprețuită a lui Matthias Warnig de-a lungul călătoriei lungi și dificile de construire a unei mari infrastructuri energetice transfrontaliere și îi urează succes în toate eforturile sale viitoare”, se arată în comunicat.

La sfârșitul lunii decembrie 2022, s-a raportat că procedura de faliment a Nord Stream 2 AG a fost prelungită cu încă șase luni, până în iulie 2023. După cum reiese din declarație, instanța din Zug, Elveția, la cererea companiei, a emis pentru Nord Stream 2 AG un moratoriu permanent privind plata împrumuturilor, în locul moratoriului temporar în vigoare anterior.

Ziarul Stuttgarter Zeitung, citându-l pe directorul general al companiei, Matthias Warnig, a scris în martie 2022 că Nord Stream 2 AG intenționează să intre în procedura de faliment. La acel moment, compania însăși nu a confirmat informații despre începerea procedurii de faliment și a declarat că a informat autoritățile elvețiene doar despre rezilierea forțată a contractelor cu personalul.

Despre conductă

Construcția Nord Stream 2 a fost finalizată complet pe 10 septembrie 2021. Inițial, era planificat ca gazoductul să fie finalizat înainte de sfârșitul anului 2019, dar din cauza sancțiunilor SUA, lucrările au fost amânate. Gazoductul este format din două linii de conducte, cu o capacitate totală de 55 de miliarde de metri cubi pe an, care merg de la coasta Rusiei, prin Marea Baltică, până în Germania.

Pe 22 februarie 2022, cancelarul german Olaf Scholz a anunțat că guvernul german suspendă certificarea proiectului Nord Stream 2. A doua zi, președintele american Joe Biden a ordonat administrației sale să impună sancțiuni companiei - operatorului proiectului Nord Stream 2 AG - și reprezentanților conducerii acesteia în legătură cu situația din Ucraina.

Ulterior, pe 27 septembrie 2022, Nord Stream AG a raportat o „distrugere fără precedent” care a avut loc cu o zi înainte „pe trei linii ale conductelor de gaze offshore Nord Stream și Nord Stream 2.” Seismologii suedezi au înregistrat două explozii pe 26 septembrie de-a lungul rutelor conductelor offshore. Procuratura Generală a Federației Ruse a inițiat deschiderea unui dosar pentru un act de terorism internațional după deteriorarea gazoductelor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2
transliq