Siemens Wind Power, aproape de încheierea unui acord de fuziune cu Gamesa

Siemens Wind Power, aproape de încheierea unui acord de fuziune cu Gamesa

Foto: Siemens.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 iun 2016

Siemens Wind Power și producătorul rival de turbine eoliene Gamesa Corporacion Tecnologica, din Spania, ar putea anunța în această săptămână semnarea unui acord de fuziune, care va da naștere celei mai mari companii de profil la nivel mondial, potrivit unor surse familiare cu negocierile, citate de MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În ianuarie, compania germană și Gamesa au ajuns la un acord de principiu pentru combinarea activităților din sectorul energiei eoliene, însă discuțiile au trenat din cauza participației deținute de Gamesa la compania mixtă Adwen, operată în parteneriat cu producătorul francez de turbine Areva Wind.

Potrivit surselor menționate, obiecțiile Siemens cu privire la termenii acordului dintre Gamesa și compania franceză au fost rezolvate, astfel că un acord oficial de fuziune ar putea fi anunțat chiar în această săptămână.

Dacă se va concretiza, fuziunea dintre Siemens Wind Power și Gamesa va crea cel mai mare jucător pe piața globală de turbine eoliene, cu vânzări anuale de circa 10 miliarde de euro. Siemens va fi acționar majoritar la noua companie, cu o participație de aproximativ 60%, au spus sursele citate de MarketWatch. Spre comparație, producătorul danez de turbine Vestas, numărul unu mondial, a raportat vânzări de 8,4 miliarde de euro pentru anul 2015.

Veniturile Siemens România au crescut cu 15% în anul fiscal 2015 CITEȘTE ȘI Veniturile Siemens România au crescut cu 15% în anul fiscal 2015

Siemens Wind Power este divizie a grupului german Siemens SA, cel mai mare furnizor de servicii de inginerie din Europa.

În România, Siemens deține patru fabrici, în Sibiu și Buziaș, unde produce sisteme și componente pentru automatizări și aplicații industriale, alături de alte patru centre de cercetare-dezvoltare în București, Brașov și Cluj-Napoca. Compania a deschis primul birou din România în 1905, sub denumirea “Societatea Română de Electricitate - Siemens Schuckert Societate Anonimă”.

În anul fiscal 2015, încheiat pe 30 septembrie, Siemens AG a înregistrat, la nivel global, venituri de 75,6 miliarde euro și un profit net de 7,4 miliarde euro. La finalul lui septembrie 2015, compania avea în jur de 348.000 de angajați în toată lumea.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens wind power
gamesa
fuziune
acord
turbine eoliene