SUA au introdus noi companii pe lista de sancțiuni impuse Rusiei, inclusiv filiale Gazprom

SUA au introdus noi companii pe lista de sancțiuni impuse Rusiei, inclusiv filiale Gazprom
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2016

Departamentul Trezoreriei din Statele Unite a anunțat, joi, introducerea unor noi companii pe lista de sancțiuni economice impuse Rusiei după izbucnirea crizei ucrainene. Printre noile companii vizate de sancțiunile americane se numără mai multe filiale ale gigantului Gazprom, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Trezoreria stă alături de partenerii noștrii în condamnarea violării legislației internaționale de către partea rusă și vom continua să impunem sancțiuni împotriva celor care amenință pacea, securitatea și suveranitatea națională a Ucrainei”, a declarat directorul interimar al Biroului Trezoreriei pentru Controlul Activelor Străine, John Smith, citat de news.ro.

Noile sancțiuni americane sunt îndreptate împotriva a zeci de persoane și companii, inclusiv separatiști pro-ruși și firme care operează pe teritoriul Crimeei. Șase reprezentanți ai rebelilor pro-ruși din Donețk și Lugansk au fost introduși pe lista de sancțiuni, alături de 11 oficiali din Crimeea, printre care se numără miniștri importanți.

Transgaz și Ukrtransgaz din Ucraina au semnat un acord care sparge monopolul Gazprom pe tranzitul de gaze prin România CITEȘTE ȘI Transgaz și Ukrtransgaz din Ucraina au semnat un acord care sparge monopolul Gazprom pe tranzitul de gaze prin România

De asemenea, sancțiunile vizează companiile ruse constructoare de poduri Mostotrest și SGM-Most, care sunt implicate în construirea mai multor poduri pe teritoriul peninsulei Crimeea, anexată în urmă cu doi ani de către Moscova.

Până în acest moment, sancțiunile internaționale impuse împotriva statului rus, pentru susținerea rebelilor pro-ruși din estul Ucrainei și pentru anexarea peninsulei Crimeea, au provocat pierderi de până la 100 de miliarde de euro și au dus la prăbușirea rublei.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
gazprom
sanctiuni