Vast Resources a anunțat descoperirea la mina din Băița Plai a unor cantități mai mari de metale decât estimase anterior

Vast Resources a anunțat descoperirea la mina din Băița Plai a unor cantități mai mari de metale decât estimase anterior
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2017

Britanicii de la Vast Resources au anunțat marți că au descoperit, la mina din Băița Plai, județul Bihor, după activități de forare, cantități mai mari de metale, inclusiv argint, decât estimaseră inițial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Astfel, potrivit companiei, ”ultimele procese de forare de la iazurile minei din Băița Plai, realizate pe o suprafață de 630 de metri, au confirmat prezența unor cantități mai mari de cupru, zinc, plumb sau chiar argint decât cele estimate anterior”, scrie News.ro.

În comparație cu primele estimări, noile cifre anunțate de Vast Resources arată o creștere de 12% a cantității de cupru/tonă de minereu procesat, de 14% a cantității de zinc, de 84% la plumb și de 24% la argint, în ultimul caz ajungându-se la o cantitate de 9,15 g/tona de minereu procesat.

Totodată, compania a anunțat că a avansat cu proiectul de ecologizare demarat la Fâneața, Bihor, acolo unde se află iazurile de decantare ale minei din Băița Plai, fiind pentru prima oară în ultimii 40 ani când aceste iazuri sunt ecologizate. Procesul de ecologizare a iazurilor este un proiect important pentru companie și pentru că este unul profitabil, a explicat președintele Vast Resources, Andrew Prelea.

„Ecologizarea iazurilor de decantare din Fâneața este un proiect foarte important pentru noi, deoarece am găsit o modalitate potrivită prin care putem transforma procesul de protejare a mediului într-o activitate profitabilă. Până acum, rezultatele sunt îmbucurătoare și vom continua să lucrăm la prospectarea zonei, pentru a ne asigura că studiul de fezabilitate planificat pentru partea a doua a anului va fi unul complet și corect”, a declarat Andrew Prelea.

Activitatea de la iazurile de decantare din Fâneața se desfășoară în paralel cu procesul de redobândire a dreptului de începere a lucrărilor la mina din Băița Plai, dar și cu extinderea activității desfășurate în restul țării. La începutul anului, Vast Resources a obținut două noi licențe de prospectare în județul Bistrița Năsăud, în zonele Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, situate în apropierea orașului Zagra.

PROFIT Heath.forum: Cardul de sănătate va circula în paralel cu buletinul electronic CITEȘTE ȘI PROFIT Heath.forum: Cardul de sănătate va circula în paralel cu buletinul electronic

”Explorarea celor două zone are scopul de a analiza posibilitatea transformării acestor depozite în surse de minereu pentru un potențial complex metalurgic pe care compania își propune să îl construiască la Mănăila ori Cârlibaba”, se arată în comunicat.

Vast Resources a anunțat recent că va investi în proiectele sale din România cea mai mare parte din cele 8 milioane de dolari obținute prin vânzarea unor active din Zimbabwe.

În luna februarie, compania a anunțat că a înregistrat recorduri, în perioada octombrie-decembrie 2016, în ceea ce privește cantitățile de cupru și zinc extrase din mina de la Mănăila.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resources