Vast Resources a obținut 5 milioane de dolari pentru investiții, din care o parte vor fi realizate în România

Vast Resources a obținut 5 milioane de dolari pentru investiții, din care o parte vor fi realizate în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2016

Compania britanică Vast Resources, care are proiecte miniere în județele Suceava și Bihor, a semnat un acord cu firma de investiții Bracknor Fund Limited, prin care primește 2 milioane de dolari care vor fi investite în proiectele miniere din România și Zimbabwe, iar alte 3 milioane de dolari vor putea fi accesate de companie în următorii ani, a anunțat joi compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania nu a precizat ce sume, din finanațarea obținută, vor fi folosite doar pentru proiectele din România, scrie News.ro.

“Acordul semnat de Vast Resources atrage după sine o serie de investiții importante pentru cele două mine administrate de britanici în Mănăila, județul Suceava, și Băița Plai, județul Bihor”, anunță compania într-un comunicat.

Acordul dintre cele două companii a fost semnat în luna octombrie, iar principala condiție a acestuia a fost ca banii să fie utilizați exclusiv în activitățile companiei Vast Resources.

În ceea ce privește proiectele din România, compania va moderniza linia de producție a concentratului de zinc, recent deschisă în Mănăila, și va fi continua procesele de forare în vederea extinderii duratei de viață a acestei minei.

De asemenea, va fi modernizată și linia de producție de la mina din Băița Plai.

Alte investiții vor fi făcute în reprocesarea sterilului din barajul de decantare din zona Fâneața, județul Bihor, în vederea reecologizării zonei.

Vast Resources precizează că va începe activitățile miniere la mina din Băița Plai, de îndată ce companiei îi va fi acordată licența.

Finanțarea obținută de la Bracknor Fund Limited a fost realizată printr-o notă convertibilă de împrumut, garantată de Vast Resources cu acțiuni ale companiei, care este listată la bursa de valori din Marea Britanie.

Diviziile din Bulgaria ale OMV, Lukoil și Shell, acuzate oficial de formarea unui cartel pe piața vânzării de combustibil CITEȘTE ȘI Diviziile din Bulgaria ale OMV, Lukoil și Shell, acuzate oficial de formarea unui cartel pe piața vânzării de combustibil

În prezent, principalele obiective ale companiei Vast Resources pentru România sunt modernizarea minei de la Mănăila și începerea producției de la mina din județul Bihor.

Compania britanică Vast Resources a anunțat anul trecut preluarea minei din județul Suceava, cu resurse estimate la 1,8 milioane de tone, în special cupru și zinc.

Firma și a anunțat, la începutul acestui an, investiții de aproape 7 milioane de dolari în cele două mine pe care le controlează în România: Băița Plai, județul Bihor, cumpărată în 2014, și Mănăilă.

În luna iulie, mina de minereuri metalice de la Mănăilă a vândut 900 de tone de minereu concentrat, dublu față de media celorlalte luni, după investiții importante efectuate în ultimul an, potrivit Vast Resources.

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârșitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe și Africa de Sud.

În completarea activității din Africa, în mai 2013, Vast Resources și-a îndreptat atenția către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resources
bracknor fund limited