Fine Foods& Pharmaceuticals investește 40 milioane euro în extinderea fabricii de produse farmaceutice din Bergamo

Fine Foods& Pharmaceuticals investește 40 milioane euro în extinderea fabricii de produse farmaceutice din Bergamo
scris 23 mai 2024

Compania Fine Foods & Pharmaceuticals NTM S.p.A. investește 40 milioane euro în extinderea fabricii de produse farmaceutice din Bergamo, Italia, proiectul urmând să fie finalizat anul viitor, a declarat pentru News.ro Giorgio Ferraris, CEO al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

”Investim 40 de milioane de euro în extinderea fabricii noastre de produse farmaceutice, susținută din surse proprii ale companiei. Vom face și angajări, nu avem un număr stabilit, dar cu siguranță va fi vorba de cel puțin 100 de persoane”, a declarat pentru News.ro Giorgio Ferraris, CEO Fine Foods & Pharmaceuticals NTM S.p.A.

Proprietarul Mega Image a decis să mizeze pe inteligența artificială pentru a-și majora câștigurile. Mesaj către clienți - Vor migra de la cardurile fizice. Nou calcul legat și de preluarea Profi CITEȘTE ȘI Proprietarul Mega Image a decis să mizeze pe inteligența artificială pentru a-și majora câștigurile. Mesaj către clienți - Vor migra de la cardurile fizice. Nou calcul legat și de preluarea Profi

Compania deține trei fabrici în Italia, una de suplimente alimentare, una de produse farmaceutice și alta de cosmetice, în care lucrează aproximativ 900 de angajați. Două din acestea se găsesc lângă Bergamo, iar cea de-a treia la o oră distanță.

”În mod cert, vom face angajări, creșterea medie a numărului de personal este de 10% pe an, angajăm între 50 și 100 de oameni pe an. Și cum vom extinde fabrica de farmaceutice, dorim să facem angajări și aici, în afara creșterii normale a personalului. Fabrica va fi gata în a doua parte a anului 2025”, a declarat Giorgio Ferraris.

Construcția a demarat la finalul anului 2023.

O treime din producția noii fabrici este deja contractată, iar compania negociază acum contracte pentru a vinde și restul producției.

”Numărul clienților noștri este în creștere. Însă mai important este că ne-au rămas alături timp îndelungat, cu unii dintre ei colaborăm de foarte mulți ani”, a precizat Giorgio Ferraris.

Fine Foods & Pharmaceuticals N.T.M. S.p.A., listată la Bursa din Milano, este o societate independentă italiană CDMO (Contract Development and Manufacturing Organisation). Dezvoltă și produce produse contractuale pentru industriile farmaceutice, nutraceutice și cosmetice.

Tesla construiește prima uzină din afara SUA pentru sisteme Megapack de stocare a energiei CITEȘTE ȘI Tesla construiește prima uzină din afara SUA pentru sisteme Megapack de stocare a energiei

În trimestrul 1 din acest an, compania a raportat venituri consolidate de 65,6 milioane euro, în linie cu rezulatele din T1 2023, când a înregistrat o creștere excepțională a veniturilor. Profitul în primele trei luni ale acestui an a fost de 2,81 milioane euro, stabil comparativ cu rezultatul din T1 2023 de 2,9 milioane euro.

Veniturile diviziei de Nutraceutice în T1 2024 au fost de 39,8 milioane euro, comparativ cu 40,7 milioane euro în perioada similară a anului trecut, cu o ușoară scădere cu 2,1%.

Cifra de afaceri a diviziei de farmaceutice a crescut la 17,6 milioane euro la 31 martie 2024, mai mare cu 4,9% față de aceeași perioadă a anului precedent (16,8 milioane euro).

Contribuția business-ului de cosmetice în T1 2024 a fost de 8,1 milioane de euro, o creștere de 0,3% față de același trimestru din anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
fine foods& pharmaceuticals
bergamo