FC Liverpool are un nou acționar minoritar

FC Liverpool are un nou acționar minoritar
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2023

Investitorii americani Fenway Sports Group (FSG), care dețin Liverpool din 2010, au vândut o participație minoritară la clubul englez către fondul american Dynasty Equity. Încasările din vânzare vor fi folosite pentru a reduce datoriile contractate de club în timpul crizei sanitare Covid-19, pentru a finanța proiecte de infrastructură, inclusiv renovarea stadionului Anfield, și pentru a consolida poziția lui Liverpool pe piața transferurilor, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comunicatul FC Liverpool nu precizează valoarea tranzacției, dar site-ul The Athletic a relatat că aceasta ar fi cuprinsă între 100 și 200 de milioane de dolari (95 și 190 de milioane de euro). Capitalizarea totală a clubului englez este evaluată de revista Forbes la 5,3 miliarde de dolari. Fondatorul FSG, John Henry, a declarat în februarie că "Reds" nu este de vânzare, dar că este deschis variantei de "noi investitori dacă este în interesul lui Liverpool", arată news.ro.

Moncler extinde fabrica din România și anunță angajări CITEȘTE ȘI Moncler extinde fabrica din România și anunță angajări

"Angajamentul nostru pe termen lung față de Liverpool rămâne la fel de puternic ca întotdeauna", a declarat joi președintele FSG, Mike Gordon. "Am spus întotdeauna că, dacă se va prezenta un partener de investiții potrivit pentru Liverpool, vom explora această oportunitate pentru a consolida rezistența financiară pe termen lung și creșterea viitoare a clubului", a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
liverpool
fotbal