Financiar

CEC Bank a finanțat peste 3.000 proiecte investiționale din fonduri europene

CEC Bank a finanțat peste 3.000 proiecte investiționale din fonduri europene

9 mai 2024

Fondurile europene au un rol esențial în dezvoltarea României, CEC Bank finanțând, de la demararea Exercițiului Financiar 2007-2013 și până în prezent, peste 3.000 proiecte investiționale, a declarat Ramona Ivan, Director Relații cu Instituții Naționale și Internaționale în cadrul CEC Bank.

  • Cursul valutar anunțat de BNR
    Cursul valutar anunțat de BNR
    9 mai 2024

    Banca Națională a României (BNR) a anunțat joi un curs de referință de 4,9753 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9761 lei înregistrat miercuri.

  • Groupama bifează o creștere record a primelor brute subscrise
    Groupama bifează o creștere record a primelor brute subscrise
    9 mai 2024

    Valoarea totală a primelor brute subscrise de Groupama în 2023 a depășit 4 miliarde lei, o creștere cu 37% față de anul anterior, aceasta fiind și cea mai mare creștere la nivelul pieței, compania având un profit operațional de 217 milioane lei. Nivelul solvabilității rămâne unul foarte bun, de 142% (SCR) și 269% (MCR).

  • ING Bank își consolidează echipa de management
    ING Bank își consolidează echipa de management
    9 mai 2024

    Diana Mihai se alătură companiei ING Bank Romania în rolul de director de Marketing, Comunicare și Brand Experience. Aceasta vine cu 15 ani de experiență în domeniu, pe poziții locale, regionale și globale, în cadrul unor companii precum Reckitt Benckiser UK și Procter&Gamble.

  • Acțiunile Siemens Energy au crescut după îmbunătățirea previziunilor și schimbarea conducerii
    Acțiunile Siemens Energy au crescut după îmbunătățirea previziunilor și schimbarea conducerii
    9 mai 2024

    Acțiunile Siemens Energy au crescut cu până la 13%, după ce firma germană de energie regenerabilă și-a revizuit în urcare previziunile anuale și a anunțat că CEO-ul unității sale de turbine eoliene, care se confruntă cu probleme, va fi înlocuit pe fondul ”măsurilor de restructurare cuprinzătoare, transmite CNBC.

  • Indicele ROBOR a stagnat
    Indicele ROBOR a stagnat
    9 mai 2024

    Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,05%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

  • Early Game Ventures lansează al doilea fond de investiții
    Early Game Ventures lansează al doilea fond de investiții
    9 mai 2024

    Early Game Ventures (EGV) a lansat al doilea fond de investiții în valoare de 60 milioane de euro, care va investi în startup-uri de tehnologie din România și din regiune. Potrivit partenerilor EGV, primele 2-3 tranzacții urmează să fie anunțate în perioada următoare.

  • Operațiunile de piață speciale și explozia tranzacțiilor pe segmentul obligațiuni au adus creșteri substanțiale de venituri și profit pentru grupul BVB
    Operațiunile de piață speciale și explozia tranzacțiilor pe segmentul obligațiuni au adus creșteri substanțiale de venituri și profit pentru grupul BVB
    9 mai 2024

    Chiar și după resorbirea impactului listării Hidroelectrica, bursa românească a păstrat rulaje sporite care s-au răsfrânt pozitiv în rezultatele financiare ale operatorului de piață BVB.

  • Italia nu a strâns niciun ban din taxa pe bănci
    Italia nu a strâns niciun ban din taxa pe bănci
    9 mai 2024

    Italia nu a colectat până acum venituri din contestata taxă pe profiturile excesive ale băncilor introdusă anul trecut, a anunțat ministrul Economiei, Giancarlo Giorgetti, transmite Reuters.

  • Declin de peste 19% al acțiunilor Shopify, din cauza previziunilor financiare dezamăgitoare
    Declin de peste 19% al acțiunilor Shopify, din cauza previziunilor financiare dezamăgitoare
    9 mai 2024

    Acțiunile Shopify au scăzut cu peste 19%, reducând cu aproape 20 de miliarde de dolari valoarea de piață a companiei, după ce aceasta a publicat previziuni privind veniturile și profitul pentru trimestrul curent care au îngrijorat investitorii, transmite CNBC.