Acțiunile de pe Wall Street urcă la noi maxime record. Indicele MSCI, al acțiunilor globale, crește pentru a 12-a zi

Acțiunile de pe Wall Street urcă la noi maxime record. Indicele MSCI, al acțiunilor globale, crește pentru a 12-a zi
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 feb 2021

Acțiunile de pe Wall Street s-au apreciat la noi maxime record în debutul tranzacțiilor de marți, susținute de optimismul investitorilor privind redresarea economiilor afectate de pandemie, dar și de scăderea cazurilor de infecție cu noul coronavirus în SUA la minimul ultimilor patru luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Toți cei trei indici de referință de pe bursa newyorkeză au consemnat noi maxime istorice la puțin timp de la deschiderea sesiunii de tranzacționare. Indicele S&P 500 a urcat la 3.950,43 puncte, Dow Jones Industrial Average (DJIA) a atins un maxim intraday de 31.608,63 puncte, iar Nasdaq Composite a depășit 14.175 puncte.

În jurul orei 17:40 (ora României), S&P 500 se aprecia cu 0,4%, Dow Jones cu 0,45%, iar Nasdaq cu 0,50%.

Biofarm a depășit un an de suferință pentru piața medicamentelor prescrise din spitale – profit net cu 7% mai mare în 2020 CITEȘTE ȘI Biofarm a depășit un an de suferință pentru piața medicamentelor prescrise din spitale – profit net cu 7% mai mare în 2020

Bursele europene majore consemnau corecții ușoare la ora menționată: -0,14% pentru indicele FTSE 100 de la Londra, -0,20% pentru DAX de la Frankfurt și -0,05% pentru referința CAC 40 de la Paris.

Indicele MSCI al acțiunilor globale se apreciază pentru a 12-a sesiune consecutivă de tranzacționare, cel mai lung raliu din ultimii 17 ani, în condițiile în care investitorii sunt optimiști cu privire la revenirea economiilor din criza cauzată de pandemie, potrivit Bloomberg.

Totodată, apetitul pentru active riscante și plasamente speculative continuă să crească, alimentat de măsurile de stimulare monetară și fiscală fără precedent.

Prețul bitcoin a depășit, în premieră, pragul de 50.000 dolari/unitate, extinzând un raliu precipitat de anunțul Tesla privind includerea activelor digitale în portofoliul de investiții.

Pe bursele de mărfuri, cotațiile petrolului s-au menținut aproape de maximele ultimelor 13 luni, în timp ce prețul cuprului a urcat la cel mai ridicat nivel după anul 2012.

Acțiunile de pe Wall Street urcă la noi maxime record. Indicele MSCI, al acțiunilor globale, crește pentru a 12-a zi

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni wall street
bursa americana
actiuni globale
msci
bitcoin
crestere
optimism