Acțiunile europene au închis în creștere puternică

Acțiunile europene au închis în creștere puternică
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2020

Acțiunile marilor companii europene au încheiat vineri cea mai bună săptămână din ultimele două luni, investitorii cumpărând titluri bancare, ale producătorilor auto și ale companiilor din sectorul călătoriilor, pe fondul semnelor tot mai numeroase că economia globală afectată de pandemia de coronavirus își revine, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicele pan-european STOXX 600 a închis vineri în urcare cu 2,5%, fiind stimulat în a doua parte a ședinței de informațiile privind creșterea numărului de locuri de muncă în SUA, în luna mai, după scăderea record din aprilie.

EXCLUSIV Guvernul pregătește un “bailout” de 1 miliard lei pentru trei asigurători de credit comercial. Taxele contribuabililor vor plăti daune în locul reasigurătorilor străini CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul pregătește un “bailout” de 1 miliard lei pentru trei asigurători de credit comercial. Taxele contribuabililor vor plăti daune în locul reasigurătorilor străini

Activele riscante au crescut la nivel global în această săptămână, economiile continuând să iasă din măsurile de izolare, în timp ce programul de stimulare peste așteptări al Băncii Centrale Europene și speranțele legate de un program de măsuri fiscale la nivelul UE au dat un nou impuls piețelor de pe continent.

Indicii sectoarelor petrol și gaze, auto, călătorii și petrecerea timpului liber au avansat cu 4,9%-5,8%.

Indicele german DAX, dominat de sectorul auto, este cu numai 6,7 puncte procentuale sub un maxim istoric.

Analiștii Bank of America au estimat vineri că acțiunile eurpene vor crește cu încă 10% până la sfârșitul lunii septembrie, pe fondul așteptărilor că activitățile economice se vor intensifica.

Acțiunile IAG, proprietarul British Airways, au urcat cu 13,6%, în timp ce titlurile easyJet, Lufthansa și Air France au avansat cu 5,5% - 12,5%.

Titlurile Airbus au crescut cu 12,5%, după ce operatorul australian Qantas a anunțat că intenționează să reia planurile de comenzi pentru avioane.

Acțiunile casei de modă Hugo Boss au crescut cu 11,4%, în urma confirmării discuțiilor de a angaja un nou director general, pe Daniel Grieder, fost șef al Tommy Hilfiger Global & PVH Europe.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni
piata de capital