Acțiunile europene au revenit pe creștere, după trei sesiuni în care au închis pe roșu

Acțiunile europene au revenit pe creștere, după trei sesiuni în care au închis pe roșu
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 apr 2016

Principalele burse europene au închis marți pe creștere pentru prima dată în ultimele patru ședințe, sprijinite de rezultatele financiare peste așteptări raportate de companii, informează Bloomberg și MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
6 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,2%, după ce luni a închis la cel mai scăzut nivel din ultima săptămână, avansul fiind susținut evoluția băncilor și a companiilor petroliere.

Acțiunile Standard Chartered s-au apreciat cu 9,8%, după ce banca britanică a raportat pierderi aferente creditelor neperformante sub estimările pieței, în timp ce titlurile Barclays au avansat cu 2,1%, ca urmare a informațiilor privind o eventuală ofertă din partea companiei Atlas Mara pentru preluarea operațiunilor băncii din Africa.

Tot în sectorul bancar, acțiunile Monte dei Paschi di Siena, UniCredit și Banco Bilbao au crescut cu peste 5%, în timp ce titlurile Deutsche Bank s-au apreciat cu 2,3%.

Lira sterlină a atins cel mai ridicat nivel față de dolar din februarie, susținută de comentariile lui Obama împotriva unui Brexit CITEȘTE ȘI Lira sterlină a atins cel mai ridicat nivel față de dolar din februarie, susținută de comentariile lui Obama împotriva unui Brexit

Acțiunile BP au urcat cu 4,3%, după ce gigantul petrolier a raportat rezultate trimestriale peste așteptările analiștilor, în pofida declinului cotațiilor petrolului. Rivalul Royal Dutch Shell a închis în creștere cu 0,2%.

Prețurile petrolului au avansat marți cu peste 3%, pe fondul deprecierii dolarului american. Petrolul Brent a crescut cu 2,95%, la 45,31 dolari/baril, după ce anterior a atins un maxim intraday de 45,96 dolari/baril. La New York, petrolul WTI se tranzacționa în jurul orei 19:50 la 44,01 dolari/baril, în urcare cu 3,2% față de referință.

Acțiunile Volkswagen au crescut cu 1,6%, după ce producătorul auto german a devansat Toyota în privința vânzărilor globale din primul trimestru, poziția de lider deținută în ultimii patru ani de producătorul auto japonez fiind pusă în pericol de o serie de blocaje în activitățile din Japonia, unele provocate de cutremure.

Titlurile Orange au încheiat pe plus cu 1,3%, pe fondul rezultatelor financiare bune din primul trimestru. Veniturile operatorului francez de telefonie au crescut cu 3,5%, la 10 miliarde de euro, susținute de evoluția piețelor din Spania, Belgia și România, în timp ce profitul operațional s-a majorat cu 1,9%, la aproape 2,6 miliarde de euro.   

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni
evolutii