Acțiunile europene scad, influențate de declinul Deutsche Bank

Acțiunile europene scad, influențate de declinul Deutsche Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2016

Acțiunile marilor companii europene sunt în scădere luni pentru a patra ședință consecutiv, influențate de declinul titlurilor Deutsche Bank, componenta bancară a indicelui Stoxx Europe 600 înregistrând cea mai slabă evoluție între cele 19 grupe industriale, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, au scăzut cu 3%, după ce persoane apropiate situației au spus că negocierile conducerii acesteia cu Departamentul de Justiție din SUA, pentru închiderea unei investigații privind tranzacțiile cu instrumente financiare de dinainte de criza din 2008, continuă, scrie News.ro.

Publicația germană Bild a relatat că directorul general al Deutsche Bank, John Cryan, nu a reușit să obțină un acord cu Departamentul de Justiție, într-o întâlnire la Washington.

Departamentul american de Justiție ar putea amenda Deutsche Bank cu până la 14 miliarde de dolari în urma investigației.

Raiffeisen Bank International fuzionează cu compania mamă Raiffeisen Zentralbank, pentru îmbunătățirea capitalului CITEȘTE ȘI Raiffeisen Bank International fuzionează cu compania mamă Raiffeisen Zentralbank, pentru îmbunătățirea capitalului

Indicele Stoxx Europe 600 Index este în declin cu 0,3%

Investitorii vor urmări sezonul raportărilor financiare de către companii, pentru indicii referitoare la soliditatea financiară a companiilor Europene.

Analiștii anticipează o contracție de 4,2% a profitului trimestrial cumulat al companiilor membre ale Stoxx 600.

Goldman Sachs a avertizat că riscurile politice, amplificate de slăbiciunea economiei europene și cotațiile ridicate ale acțiunilor americane, fac ca piețele din Europa și SUA să fie vulnerabile la scăderi, în următoarele trei luni. Banca anticipează că indicii S&P 500 și Stoxx 600 vor scădea fiecare cu circa 2% până în decembrie.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra este în stagnare, DAX al bursei din Frankfurt în urcare cu 0,14%, iar CAC 40 al bursei din Paris în declin cu 0,02%. La Milano, indicele FTSE MIB scade cu 0,36%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 0,13%.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
actiuni