Acțiunile europene și petrolul revin în forță luni, după ample scăderi săptămânale

Acțiunile europene și petrolul revin în forță luni, după ample scăderi săptămânale
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 feb 2018

Acțiunile europene și cotațiile petrolului au început săptămâna în urcare puternică, după ce săptămâna trecută au avut cele mai ample scăderi din ultimii peste doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 era în creștere cu 1,61% după prima oră de tranzacționare a zilei de luni, în condițiile în care principalale burse din vestul continentului înregistrau aprecieri consistente.

DAX 30, indicele de referință pe bursa de la Frankfurt, se aprecia cu 2,11%, CAC 40, al bursei de la Paris, era în urcare cu 1,64%, în timp ce la Londra, FTSE 100 avansa cu 1,45%.

Debut „verde” în prima sesiune de tranzacționare a săptămânii de la BVB CITEȘTE ȘI Debut „verde” în prima sesiune de tranzacționare a săptămânii de la BVB

Acțiunile europene au încheiat săptămâna trecută cu un declin de 5% la nivelul celor cinci zile de tranzacționare, cel mai amplu începând cu ianuarie 2016. Scăderea a survenit pe fondul unui val de vânzări la nivel global, declanșat de temerile investitorilor cu privire la accelerarea inflației și creșterea dobânzilor în SUA.

“Piețele europene sunt pe cale să înceapă săptămâna cu dreptul, o pauză binevenită după două săptămâni de scăderi abrupte, susținute de revenirea piețelor americane consemnată vineri”, a spus Michael Hewson, analist-șef la CMC Markets, citat de MarketWatch.

Tot cu dreptul au început săptămâna și cotațiile petrolului, care au recuperat parțial pierderile de peste 3% înnregistrate vineri. În jurul orei 11:30, barilul de Brent se tranzacționa la 64,17 dolari, cu 2,20% peste închiderea de vineri. O apreciere similară, de 2,23%, se observa și pentru petrolul american WTI, care era cotat la 60,53 dolari/baril.

Prețurile “aurului negru” sunt susținute, astăzi, de escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu, după atacurile Israelului cu bombe asupra Siriei.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
petrol
cotatii
evolutii