Acțiunile europene stagnează, iar barilul de petrolul a revenit la 49 dolari după prima parte a tranzacțiilor de luni

Acțiunile europene stagnează, iar barilul de petrolul a revenit la 49 dolari după prima parte a tranzacțiilor de luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 mai 2016

Acțiunile europene stagnează la jumătatea ședinței de luni, după ce vineri trecută au consemnat cel mai mare câștig săptămânal din ultimele peste trei luni, în condițiile în care investitorii analizează comentariile președintelui Rezervei Federale (Fed) a SUA cu privire la o eventuală majorare a dobânzii cheie în următoarele luni. Petrolul a continuat să scadă și a revenit în jurul prețului de 49 dolari/baril.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După o săptămână în care s-au apreciat cu 3,4%, acțiunile europene înregistrează luni oscilații nesemnificative, pe un rulaj cu aproape 70% sub medie, scrie Bloomberg. Piețele de capital din Londra și SUA sunt închise astăzi.

Bursa de la Frankfurt era în creștere cu 0,2% la jumătatea tranzacțiilor, piața de la Milano se aprecia cu 0,5%, iar bursa de la Paris a stagnat.

Acțiunile producătorilor auto consemnau printre cele mai mari câștiguri. Titlurile Daimler au crescut cu 2,15%, Fiat Chrysler s-a apreciat cu 2,2%, iar Volkswagen cu 1,1%.

Acțiunile Banca Transilvania nu se corectează, în termeni reali, ex-dividend CITEȘTE ȘI Acțiunile Banca Transilvania nu se corectează, în termeni reali, ex-dividend

Producătorii europeni de camioane, între care Daimler, Volvo și Renault, riscă cea mai mare amendă pentru fixarea prețurilor din istoria Uniunii Europene, posibil de peste 1,4 miliarde de euro, potrivit unor surse apropiate situației, citate de Financial Times. Amenda ar putea fi impusă în următoarele câteva săptămâni, în urma acuzațiilor că producătorii au fixat prețurile și s-au asociat pentru a întârzia introducerea unor noi echipamente pentru controlul emisiilor, scrie News.ro.

Titlurile furnizorului belgian de servicii postale bpost SA au scăzut cu 1,3%, după ce compania a anunțat că a discutat o posibilă fuziune cu rivalul norvegian PostNL, însă cele două părți nu au reușit să ajungă la un acord. Acțiunile PostNL s-au apreciat cu 3,2%.

Cotațiile petrolului, care joia trecută au sărit de 50 dolari/baril pentru prima dată în ultimele peste șase luni, continuă declinul început vineri și se tranzacționează în apropierea pragului de 49 dolari. Investitorii au trecut pe poziții de așteptare înaintea reuniunii membrilor OPEC de la Viena, programată pentru joi, 2 iunie.

În jurul orei 13:50, petrolul Brent era cotat la 49,11 dolari/baril, în coborâre cu 0,4% față de referință, în timp ce la New York, barilul de WTI se tranzacționa pe bursa electronică la 49,22 dolari, cu 0,2% sub cotația de la închiderea de vineri, de 49,33 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
cotatii
evolutii
petrol
brent
wti