Acțiunile Evergrande au crescut cu aproape 18% la bursa din Hong Kong

Acțiunile Evergrande au crescut cu aproape 18% la bursa din Hong Kong
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 sep 2021

Acțiunile Evergrande Group, al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar din China, au crescut cu aproape 18% la bursa din Hong Kong.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Acțiunile companiei, care ar putea declanșa o criză pe piața din China și nu numai, au scăzut cu 80% de la începutul anului, arată CNBC.

Ieri, acțiunile europene au crescut pentru a doua zi consecutiv, recuperând integral scăderile provocate luni de criza Evergrande. Gigantul chinez a anunțat că va efectua o plată de dobânzi aferentă unei emisiuni de obligațiuni denominate în yuani.

În acest context, acțiunile Evergrande au urcat cu 31%, iar ulterior cu 43%, pe bursa de la Frankfurt, după ce, ieri, au atins noi minime multianuale.

Universal Music a debutat pe bursa de la Amsterdam, cea mai mare listare a anului în Europa. Acțiunile au crescut cu peste o treime în prima zi CITEȘTE ȘI Universal Music a debutat pe bursa de la Amsterdam, cea mai mare listare a anului în Europa. Acțiunile au crescut cu peste o treime în prima zi

Dezvoltatorul chinez a anunțat că va plăti cuponul aferent unor obligațiuni în yuani. Potrivit unui document, detaliile acestei plăți au fost stabilite prin negocieri. Datele Refinitiv relevă că Evergrande trebuia să plătească echivalentul a 36 de milioane de dolari în contul acestei datorii, însă nu este clar dacă va plăti integral sau nu.

Ingrijorările persistă având în vedere că Evergrande nu a oferit detalii despre o altă plată scadentă mâine, în valoare 83,5 milioane de dolari, aferentă unei emisiuni de obligațini în dolari, o parte dintre analiști aducându-și aminte, în acest context, de corporația Lehman Brothers, intrată în faliment în 2008.

Susținut și de calmarea parțială a temerilor legate de soarta Evergrande, indicele paneuropean Stoxx 600 crește cu 0,66% în jurul prânzului.

Acțiunile din sectorul călătoriilor și activităților de recreere (Travel&Leisure) au urcat la maximul ultimelor 14 săptămâni.
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
evergrande
actiuni