Acțiunile Monte dei Paschi, suspendate de la tranzacționare după o scădere de 23%

Acțiunile Monte dei Paschi, suspendate de la tranzacționare după o scădere de 23%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 oct 2016

Acțiunile bănci italiene Monte dei Paschi di Siena au fost suspendate de la tranzacționare marți, după ce s-au devalorizat cu 23%, pe fondul marcării de profituri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile celei mai vechi bănci din lume au avansat cu până la 26,5% în prima parte a sesiunii bursiere de astăzi, în contextul prezentării noii strategii de afaceri, care prevede concedierea a 2.600 de angajați, închiderea de sucursale și vânzarea unui portofoliu de credite neperformante în valoare de 28 miliarde de euro.

În ultima săptămână, prețul acțiunilor băncii a crescut cu 150%, până la 0,44 euro/unitate.

Banca Monte dei Paschi concediază 2.600 de angajați și închide un sfert din sucursale CITEȘTE ȘI Banca Monte dei Paschi concediază 2.600 de angajați și închide un sfert din sucursale

“Planul a fost bine primit, însă aprecierea (din ultimele zile) nu a fost justificată și era doar o chestiune de timp pentru ca investitorii să înceapă să își marcheze profiturile”, a spus un trader pentru Reuters.

Potrivit noii strategii de afaceri, Monte dei Paschi țintește obținerea unui profit de 978 de milioane de euro în 2018 și de 1,1 miliarde de euro în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
monte dei paschi di siena
actiuni
suspendare
marcari profit