Acțiunile Uber au crescut puternic în ultimul an, depășind cu mult S&P 500. Compania a raportat primul profit anual de la IPO

Acțiunile Uber au crescut puternic în ultimul an, depășind cu mult S&P 500. Compania a raportat primul profit anual de la IPO
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 feb 2024
Acțiunile Uber Technologies cresc astăzi, în tranzacțiile pre-market, după un avans de peste 4% săptămâna trecută, în care a anunțat primul profit înregistrat în calitate de companie publică.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
De la începutul anului, compania a crescut cu peste 20% pe bursă. Spre comparație, indicele S&P 500, din componența căruia Uber face parte din decembrie, a avansat cu mai puțin de 6%.
Șefa FMI, încrezătoare în perspectivele economice mondiale, în pofida incertitudinilor CITEȘTE ȘI Șefa FMI, încrezătoare în perspectivele economice mondiale, în pofida incertitudinilor

Uber a raportat, pentru 2023, primul profit anual de la IPO, marcând sfârșitul unei ere în care compania de ride-sharing și livrare de mâncare a dat prioritate extinderii, în detrimentul profitului.

"Privind în urmă, 2023 a fost un punct de inflexiune pentru Uber - dovedind că putem continua să generăm o creștere puternică și profitabilă la scară", a declarat directorul general Dara Khosrowshahi, într-o teleconferință cu analiștii, după anunțarea rezultatelor.

Uber pare să fi rezolvat problema profitabilității livrărilor de mâncare cu un nou segment: publicitatea. Similar cu anunțurile sponsorizate de pe Amazon, Uber Eats oferă acum restaurantelor și altor magazine posibilitatea de a-și promova produsele.

În ultimul trimestru din 2023, publicitatea a adus venituri anuale de 900 de milioane de dolari. Acest lucru a ajutat segmentul de livrare să își crească EBITDA ajustat cu 98% de la an la an, până la 476 de milioane de dolari în timpul trimestrului.
 
Acțiunile companiei au câștigat peste 21% de la începutul anului.  De la începutul anului 2023, Uber a urcat cu 185%, depășind puternic S&P 500 , care a crescut cu "doar" 30%. Uber are în prezent o capitalizare de piață de aproximativ 145 de miliarde de dolari.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
uber. actiuni
rezultate uber
actiuni uber
s&p 500